• nl
close
Over ons| Klantenservice
Klantwaardering:
8,8 1294 beoordelingen
Heeft u vragen? Bel 0341 - 76 80 71
Menu

Lieve Hetty, is het misschien mogelijk dat...

Vanaf de start van Smienk Trapliften neemt zij de telefoon al op. Onze klanten geven aan blij met haar te zijn. Dat blijkt uit de klantbeoordelingen. Ze toont oprecht interesse, is behulpzaam en helpt haar gesprekspartner bijna altijd op de goede weg. Wat is haar geheim? Hoe kan iemand uit de ouderen- en jeugdzorg, zo goed zijn in contact over de lijn?

De meeste telefoongesprekken beginnen met ‘is het misschien mogelijk dat..?’ Hetty heeft altijd een passende reactie. Vandaag deelt zij haar 6 geheime antwoorden met ons.

1. Dat los ik voor u op
“Mensen die ons bellen kunnen niet meer naar boven. Ze worden beperkt, want zij zijn hun vrijheid kwijt. Wat hoor je dan liever dan ‘dat los ik voor u op’? Niet alleen nieuwe klanten bellen, ook bestaande klanten krijg ik aan de lijn. Soms vanwege onduidelijkheid met vragen over de levering, soms vanwege een storing. Niemand belt voor een gezellig gesprek. Mensen willen geholpen worden. Daarom probeer ik een bindmiddel te zijn tussen de beller en onze planners, adviseurs of monteurs. Het is belangrijk dat mensen weten dat wij hun probleem op gaan lossen.”

2. Ik weet het niet, maar ik zoek het voor u uit
“Soms weet ik niet precies wat de afspraken zijn of hoe ver de werkplaats is met het klaar maken van een lift. Als ik het antwoord niet weet, dan zoek ik iemand die het antwoord wel weet. Soms moet ik dan later terug bellen. Maar op de meeste vragen heb ik inmiddels wel een antwoord. Door de jaren ervaring heb ik vrij veel kennis. Als ik geen antwoord heb, dan zoek het voor hen uit en bel ik terug. Klanten willen graag duidelijkheid en een eerlijk antwoord. Als iemand een traplift nodig heeft, dan heeft diegene vaak al vaak een ‘nee’ moeten horen. Niet bij ons. Wij proberen zo goed mogelijk te helpen, dat is altijd het streven.“

3. Ik raad u aan
“Toch bellen klanten soms over vragen die ik niet kan beantwoorden. Dan wil iemand weten of de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) hun traplift vergoedt bijvoorbeeld. Hoewel wij veel kennis vergoedingen hebben, is het dan raadzaam dat klanten contact leggen met het Wmo-loket van hun gemeente. Soms bellen mensen voor een situatie waar wij geen lift voor hebben. Goederenliften bijvoorbeeld. Dan adviseer ik hen om contact op te nemen met een andere partij. Maar het meeste kunnen we zelf hoor, die ervaring hebben wij wel in huis.”

4. Ik bel u later terug
“Mensen zijn niet altijd zo ver om direct een afspraak te maken. Dan adviseer ik hen en bel ik hen later terug. Zijn er nog vragen? Is uw situatie veranderd? Dat vindt men prettig. Een traplift kopen is geen makkelijke beslissing, het is immers een belangrijke investering. Dan vindt men het fijn als ik ze nog eens bel. Dat ik ze niet vergeten ben. Misschien helpt mijn verleden in de zorg daar wel bij. Ik kan mij hun situatie vaak goed voorstellen. Stel dat jouw moeder of zoon een traplift nodig heeft? Het kan zijn dat iemand meer tijd nodig heeft om te beslissen, dan is het toch fijn dat zij bij ons geen nummertje zijn? Dat wij oprecht interesse tonen? Dat vinden klanten prettig. Zij weten dat ik met hen meedenk.”

5. Ik begrijp dat dit heel vervelend is
“Toch ontkom ik niet aan vervelende telefoontjes. We hebben inmiddels ruim 7500 tweedehands trapliften verkocht. Er zijn weleens bellers ontevreden of mensen bellen die al door meerdere partijen door- of afgewezen zijn. Dan is het fijn dat iemand begrip toont. Mensen bellen immers niet voor hun plezier, ze hebben iets nodig. Iemand die een traplift gebruikt, of nodig heeft, wil gehoord worden. Als de lift een storing heeft bijvoorbeeld en blijft joelen. Dat zou mij ook op de zenuwen werken. De lift is namelijk een belangrijk hulpmiddel. Dus probeer ik mij in hun situatie te verplaatsen en vervolgens te zorgen dat  hun probleem wordt opgelost.”

6. Dank u wel, dat is fijn om te horen
“Gelukkig heb ik ook regelmatig bellers die dankbaar zijn. Dan bellen zij nog even als de traplift geplaatst is en krijgen de monteurs, adviseurs, of ikzelf een compliment. Dan is mijn hele dag goed. Dat is zo ontzettend leuk. Mensen blij maken daar doe je het toch voor. Dat compliment mag ik dan namens Smienk Trapliften in ontvangst nemen. Dat is het leukste van mijn werk. Vervolgens gooi ik het compliment in de groepsapp. Dat gaat het hele bedrijf rond. Iedereen krijgt dan een goed gevoel. Juist de tevreden mensen die dankzij ons weer hun trap op kunnen, dat is waar we het voor doen.”

Auteur:
30 november 2016
Auteur:
30 november 2016