Moderne tweedehands trapliften
Met garantie
Alle A-merken
Snel geleverd
Maatwerk mogelijk

Trapliften vergelijken

Welke traplift past bij mij?

Trapliften vergelijken is altijd een goed idee als u een traplift wilt kopen. We zetten graag alle mogelijkheden, opties en andere dingen om over na te denken voor u op een rij. Omdat wij alle A-merken leveren zetten we ook die verschillen voor u naast elkaar.

Voor elke situatie een andere oplossing

Elke situatie is uniek. Woont u alleen of zijn er ook andere trapgebruikers? Heeft u voldoende ruimte in de gang of wordt de doorgang belemmerd? Wilt u een traplift voor een smalle trap? Heeft u last van uw evenwicht of moeite met opstaan? Voor elke situatie is een andere oplossing gewenst. Wij helpen u graag op weg om een beetje een idee te krijgen van wat voor u mogelijk is.

Traplift Op Houten Trap Door Een Deur

Prijzen vergelijken

Laten we er geen doekjes om winden: verreweg onze meeste klanten willen als eerste de prijzen van de verschillende trapliftmodellen weten, zodat ze die kunnen vergelijken. Wat voor kwaliteit krijg je voor welke prijs?

 

De trapsituatie zelf – zo noemen wij de trap, hoe die loopt en hoeveel ruimte er is rondom de trap – is het meest bepalend voor de prijs – het kan zelfs voorkomen dat er maar één trapliftmodel is dat past. Wanneer uw trap recht is, kan een bocht toch noodzakelijk zijn. Ook opties kunnen essentieel blijken. Als u bijvoorbeeld last heeft van positieduizeligheid bij bukken, is een handmatige bediening van de voetensteun geen goed idee.

Onze vuistregel is zo: hoe meer bochten, hoe meer opties en hoe meer verdiepingen, hoe duurder de traplift. Een eenvoudige nieuwe traplift met een bocht kost dan zo’n beetje € 5000,-. Kiest u echter voor een vergelijkbare traplift, maar dan tweedehands dan kunt u bij Smienk voor zo’n € 2590,- klaar zijn, incl. garantie. En dan heeft u ook gewoon weer garantie. Daarnaast zitten er prijsverschillen tussen de merken.

 

Bekijk onze prijzen > 

Smienk

Krijg in enkele stappen een prijsindicatie voor uw traplift!

Stap 1: is de traplift voor binnen of voor buiten?

Traplift binnen
Traplift buiten
Voorraad Tweedehands Trapliften

Nieuwe of tweedehands traplift

In uw vergelijking is het slim om ook tweedehands trapliften mee te nemen. Zoals hierboven al staat, kunt u daar flink mee besparen terwijl u niets inlevert aan kwaliteit of garantie.

 

Een andere optie om op te nemen in uw vergelijking is een nieuwe trapliftrail en een gebruikt stoeltje. Als uw trapsituatie lastig is, kunt u zo alsnog besparen.

 

Meer over de tweedehands traplift > 

De trapsituatie bepaalt groot deel mogelijkheden

Onze adviseurs komen vrijblijvend bij u langs om samen met u uw trap te bekijken en op te meten. Daar hebben we speciale software voor zodat het secuur gebeurt. Maar met de volgende drie vragen kunt u zelf vast een inschatting maken van de trapliften die voor uw trap geschikt kunnen zijn.

 

 1. Heeft uw trap bochten? Zo ja, dan kunt u kiezen tussen plaatsing van de traplift langs de binnenzijde of buitenzijde van de trap.
 2. Hoe breed is de trap op het smalste punt? Wanneer de trap vrij smal is (onder de 70 cm) dan een traplift met een smalle rail vaak de enige optie. Bijvoorbeeld een TKE Flow of Otolift Line.
 3. Is er ruimte om het stoeltje beneden en bovenaan de traplift te parkeren? Als er geen ruimte is, bijvoorbeeld omdat de trap voor een deur uitkomt, dan hebben wij allerlei oplossingen om de traplift alsnog te plaatsen. Een traplift met een schuif- of klaprail kan dan werken, zoals de Handicare Freecurve en de Acorn. Als u veel ruimte heeft kan het mooi zijn om een parkeerbocht te kiezen. Dan staat het stoeltje mooi uit de weg wanneer u hem niet gebruikt. Een parkeerbocht is ook mooi bij open trappen.
ThyssenKrupp Flow traplift voor rechte trappen en met bochten, langs binnenbocht

Traplift langs de binnenbocht of de buitenbocht

Als u een traplift met een of meer bochten nodig heeft dan heeft u twee opties: langs de binnenbocht (smalle kant van de treden) of de buitenbocht (brede kant van de treden).

 

Verreweg onze meeste klanten kiezen voor een traplift langs de binnenbocht. In vergelijking met de buitenbocht heeft dat ook een belangrijk voordeel. De rail loopt over het smalste stuk van de traptreden, dus de brede kant van de trap blijft vrij. Het nadeel is dat de traplift veel steiler omhooggaat, de hellingshoek is veel groter dan aan de brede kant. Sommige mensen vinden dat steile niet zo prettig in het begin, hoewel in onze ervaring vrijwel iedereen er snel aan went.

Een traplift langs de buitenbocht loopt minder steil en de bochten zijn ook minder scherp. Dat is makkelijker te maken, daarom zijn deze trapliften vaak wat voordeliger dan de binnenbochtliften. Ook wanneer de gebruiker zwaarder is dan gemiddeld dan raden wij een buitenbocht aan. Vanaf 125 kg worden mensen tot de zwaardere gebruikers gerekend. Een normale traplift is geschikt voor een gebruikersgewicht tot 125 kg.

 

Wij leveren trapliften langs de binnenbocht van TKE (voorheen ThyssenKrupp) en Otolift.

Traplift Met Enkele Rail

Enkele of dubbele rail

De traplift beweegt zich voort over een rail. Bij die rail heeft u keuze uit twee opties: een enkele of dubbele rail. De enkele rail plaatsen wij het meest, Ze zijn geschikt voor zowel rechte trappen als trappen met bochten.

 

Voor een traplift langs de binnenbocht is een enkele rail de enige optie. Een dubbele rail kan alleen geplaatst worden langs de buitenbocht. Dat heeft de maken met de hellingshoek – een rail moet langs de spil van de trap veel steiler omhoog dan langs de buitenzijde – en met de ruimte voor de rail. Het voordeel van een enkele rail is daarbij dat de trapleuning in veel gevallen kan blijven zitten, wel zo veilig!

 

Voor de zwaardere gebruikers (meer dan 125 kg) is een enkele rail soms niet geschikt. Een dubbele rail is mogelijk een betere keus.

Traplift Met Dubbele Rail

Een ander voordeel van een traplift met dubbele rail is dat er een breder stoeltje mogelijk is, dat kan comfortabel zijn als de gebruiker een hoger gewicht heeft dan gemiddeld. De trapleuning moet in veel gevallen verwijderd worden. Dat kan vervelend zijn, maar in de praktijk valt het ongemak mee: wij zien vaak dat de bovenste rail probleemloos als alternatieve trapleuning wordt gebruikt. Rechte trapliften zijn vrijwel altijd voorzien van een enkele rail.

 

De meeste traplift rails zijn een tint wit. Afhankelijk van het merk variërend van koel witgrijs tot meer crèmekleurig. Bruin of zilvergrijs komt ook voor. Mocht u een unieke kleur willen, dan kunnen wij de rail laten poedercoaten. Als de lift op een opvallende plek in huis staat, dan kan dat de investering waard zijn.

Traplift voor zware mensen

Normale trapliften hebben meestal een draagvermogen van maximaal 125 kilo, maar er bestaan alternatieven die veilig tot 170 kg kunnen dragen. Het design van deze liften is aangepast en de stoel kan worden voorzien van een langere en bredere zitting voor extra comfort. Installatie van een traplift voor mensen met overgewicht vereist geen speciale bouwkundige aanpassingen, maar de trap moet breed genoeg zijn. De trapliften die een hoger gewicht aankunnen zijn namelijk vrijwel altijd de liften die langs de buitenbocht lopen.

 

Hier vindt u een uitgebreid overzicht van alle trapliften die wij kunnen leveren én hun maximale draaggewicht erbij.

 

Trapliftmerk en model Maximaal gewicht
ThyssenKrupp Flow II 125 kg
TKE Levant 146 kg
Otolift Air 125kg
Otolift Two 125kg
Otolift Line 160kg
Acorn 120 kg
Handicare 950 120 kg
Handicare 1000 137kg
Handicare Freecurve 125kg
Platinum Ultimate 160kg
Ingeklapte Traplift

Het trapliftstoeltje en opties

Het trapliftstoeltje verschilt per merk en model. In de basis is elk stoeltje in elk geval gedeeltelijk inklapbaar, heeft een voetensteun, armleuningen met bediening, kunnen draaien zodat u makkelijk kan afstappen en hebben een veiligheidsriem.

 

Het in- en uitklappen van de voetensteun kan handmatig. Er zijn ook modellen waarbij het uitklappen automatisch gaat. Dat kan prettig zijn als u niet zo graag bukt. De hendel zit bij sommige modellen namelijk wat laag.

Traplift Met Draaiende Stoel

Ook het draaien van de stoel om af te stappen kan automatisch worden geregeld. Dan hoeft u niets te doen behalve te blijven zitten. De stoel draait aangekomen bij het eindpunt vanzelf naar de plek waar u het makkelijkst en veiligst kunt afstappen. De hendels voor het handmatig draaien zitten over het algemeen links en rechts van de zitting, dus u kunt u die bedienen terwijl u zit.

 

In vergelijking zijn de stoeltjes met automatische onderdelen duurder dan die met de hand bediend moeten worden.

Traplift In Speciale Kleur

Als u het belangrijk vindt dat het stoeltje een bepaalde kleur heeft kunt u het best terecht bij de trapliften van TKE en Otolift. Van deze liften hebben wij altijd veel verschillende kleuren bekleding op voorraad. Wanneer de lift wordt geïnstalleerd kunt u zelf een kleur kiezen. Heeft u voorkeur voor iets speciaals? Dan kan dat op maat worden gemaakt.

Trapliftmodellen en -leveranciers vergelijken

Smienk heeft trapliften van alle A-merken. Om die met elkaar te kunnen vergelijken leest u hier wat onze ervaring met die merken en meest voorkomende modellen zijn.

TKE

De trapliften van het Duitse TKE (voorheen ThyssenKrupp) worden gekenmerkt door degelijkheid en ver ontwikkelde techniek. Deze trapliften zijn het vaakst geschikt voor hergebruik.

ThyssenKrupp Flow traplift voor rechte trappen en met bochten, langs binnenbocht

TKE Flow

 • Meest geplaatste traplift
 • Alle trappen: recht, bochten, wenteltrappen
 • Binnen- én buitenbocht
 • Geschikt voor heel smalle trappen
 • Zeer comfortabele stoel blijft perfect in balans tijdens de rit
 • Ruime keuze in bekleding van de stoel
 • Leverbaar met automatisch draaibare stoel
 • Enkele rail
 • Maximaal 125 kg
Thyssenkrupp Levant rechte traplift

TKE Levant

 • Rechte trappen
 • Strak design
 • Leverbaar met automatisch draaibare stoel
 • Geschikt voor zwaardere gebruikers
 • Leverbaar met klaprail
 • Enkele rail
 • Maximaal 146 kg
TKE trapliften

Otolift

Otolift is de grootste Nederlandse fabrikant van traplift in Nederland. Smienk kan vrijwel alle modellen van Otolift leveren.

Otolift Modul Air

Otolift Modul-Air

 • Rechte trappen en trappen met bochten
 • Binnenbocht
 • Vaak geschikt voor smalle trappen dankzij dunne rail
 • Chique uitstraling
 • Enige stoel met automatische voetenplank
 • Enkele rail
 • Maximaal 125 kg
Otolift Two

Otolift Two

 • Trappen met bochten
 • Buitenbocht, kan strak langs de muur geplaatst worden
 • Degelijke lift, geschikt voor zwaardere gebruikers
 • Comfortabele stoel
 • Leverbaar met schuif of klaprail
 • Dubbele rail – bovenste kan worden gebruikt als trapleuning
 • Maximaal 125 kg
Otolift trapliften

Stannah

Het Engelse Stannah maakt trapliften die in veel verschillende trapsituaties kunnen worden ingezet.

Stannah 260

Deze trapliften zijn niet meer leverbaar in Nederland, maar wij kunnen uw Stannah nog wel voor u onderhouden en u helpen als u service nodig heeft. We hebben een grote voorraad vervangende onderdelen. Lees hier meer: onderhoud en service voor Stannah trapliften.

Handicare

Handicare trapliften worden in Nederland ontworpen en geproduceerd en over de hele wereld verkocht.

Handicare Freecurve

Handicare Freecurve

 • Trappen met bochten
 • Buitenbocht
 • Mooie stoel die fijn zit
 • Leverbaar met klaprail die op bijna elke gewenste lengte kan worden gemaakt
 • Enkele rail, vrij hoge poten
 • Maximaal 125 kg
Handicare trapliften

Acorn

De trapliften van Acorn zijn uniek: de rail is modulair in plaats van uit een stuk, dat betekent dat er altijd snel een rail op maat gemaakt kan worden. Het modulaire systeem van Acorn trapliften maakt de lift geschikt voor elk soort trap.

Acorn Traplift

Acorn modulaire traplift

 • Rechte trappen en trappen met bochten
 • Buitenbocht
 • Stoel is vrij klein, heeft als enige dubbele bediening (in beide armleuningen)
 • Kan snel geleverd worden want de rail wordt ter plekke in elkaar gezet
 • Leverbaar met klaprail in diverse afmetingen
 • Enkele rail
 • Maximaal 120 kg
Acorn

Platinum

De Ultimate traplift van Platinum staat bekent om de minimale ruimte die de traplift inneemt. Omdat u zelf kan bepalen waar de staplift begint en eindigt, houd u uw vloeroppervlak vrij van de rail van de traplift. De enkele rail is ontworpen om strak tegen de muur te passen, zodat de Ultimate traplift vaak op smalle en steilere trappen wordt gebruikt.

Platinum

Platinum Ultimate

 • Strakke pasvorm op de trap
 • Trappen met bochten en rechte trappen
 • Geschikt voor steilere trappen (tot 75 graden)
 • Rail begint op eerste traptrede
 • Enkele rail
 • Eenvoudig te bedienen
 • Maximaal 160 kg
Platinum
Beoordeling Smienk op Klantenvertellen.nl
9,4

Op basis van de laatste 12 maanden

Scoreverdeling
 • Service 8,8
 • Prijs 8,6
 • Advies & deskundigheid 8,7
 • Kwaliteit 8,9
“Uiterst tevreden. Service is snel, monteurs zijn vriendelijk en geduldig.”
Meneer Van der Velden uit Purmerend
“Prijs scheelt enorm, heel tevreden.”
Meneer de Jonge uit Harderwijk
“Heel erg tevreden. Top! Personeel moet u zuinig op zijn.”
A. Cordfunke uit Groesbeek

Ontvang vrijblijvend en kosteloos onze brochure!

Al meer dan 23.000 mensen die op zoek zijn naar een traplift vroegen bij ons een brochure aan. Lees alles wat u moet weten, zoals:

 • Vergelijkingen van topmerken
 • Duidelijke prijsinformatie
 • Tweedehands of nieuwe traplift?
 • Uitleg: Stap-voor-stap aankoop van een traplift
 • Wie is Smienk Trapliften
 • Binnen 2 werkdagen de traplift brochure in huis!