Moderne tweedehands trapliften
Met garantie
Alle A-merken
Snel geleverd
Maatwerk mogelijk

Wij steunen goede doelen met trots.

Verantwoord ondernemen begint bij onszelf

Bij Smienk vinden we dat we een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. We gaan niet alleen voor economisch succes. We zijn ons ervan bewust dat de wereld groter is en steunen daarom diverse goede doelen. Daardoor dragen we bij aan een fijn leefklimaat voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Bekijk ook ons sociaal statement voor meer informatie over onze maatschappelijke betrokkenheid met mens en milieu. Smienk steunt de volgende goede doelen:

Woordendaad

Woord en Daad

Woord en Daad verbindt vanuit Bijbels perspectief mensen over de hele wereld in hun strijd tegen armoede. Het is een platte organisatie, waarvan wij zeker weten dat het gedoneerde geld echt bij het project terecht komt. Het werk van Woord en Daad betreft vier aspecten: armoedebestrijding, bewustwording, maatschappij en beleidsbeïnvloeding. Dankzij een vaste maandelijkse bijdrage van Smienk, kunnen 5 kinderen in Colombia naar school. Zo krijgen zij de kans om te werken aan een hoopvolle toekomst.

MAF

Mission Aviation Fellowship (MAF)

MAF is er voor mensen die in afgelegen gebieden leven. Met 130vliegtuigen en communicatiemiddelen maakt MAF hen bereikbaar voor hulp en het evangelie. Meer dan 1000 (hulp)organisaties doen dankzij MAF sneller, efficiënter en veiliger hun werk. Elke 5 minuten stijgt ergens ter wereld een MAF vliegtuig op om mensen helpen. Hoe Smienk met hen in contact kwam? Deze organisatie wordt gesteund door meerdere bedrijven uit Nunspeet. Hun doelstellingen en manier van werken spraken ons direct aan, daarom besloten wij ook vanuit Smienk steun te bieden aan deze daadkrachtige organisatie.

Goodwill

Goodwill®

Goodwill® organiseert maandelijks een dagje uit voor kinderen in een medisch kinderdagverblijf (MKD). Ook wordt er elke maand een Kinderpuzzel- en Kleurboek uitgegeven, waarvan de inhoud speciaal is afgestemd op kinderen die verblijven in een MKD. Om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling, organiseert Goodwill® in samenwerking met MKD’s speciale Goodwill Days. Dit zijn bijvoorbeeld uitstapjes naar een kinderboerderij of speeltuin. Ook het inrichten van een snoezelhoek is mogelijk of een voorleesochtend met Gerda Havertong, de ambassadeur van Goodwill®. Smienk steunt deze organisatie door de Kinderpuzzel- en Kleurboeken te sponsoren.

Present

Stichting Present

In de praktijk willen mensen vaak heel graag een ander helpen, maar weet men niet hoe dat concreet naar acties om te zetten. Want, wie help je? Waar help je en met wat, waar begin je? Stichting Present slaat op dit vlak een brug tussen mensen met een bereidheid om anderen te helpen en de mensen die deze hulp kunnen gebruiken. De missie en visie van Stichting Present spreekt ons enorm aan. We vinden het erg mooi dat door de samenwerking van generaties, wijken, straten, buren, collega’s en culturen de onderlinge band en verbondenheid van mensen in Nunspeet wordt versterkt. Daar dragen we als Smienk graag aan bij!

Surfkids

Surfkids

Surfkids zet zich onder meer in voor het bieden van ontspanning aan zieke kinderen die in ziekenhuizen verblijven. Het magazine Surfkids wordt in Nederlandse ziekenhuizen verspreid en werkt samen met de goede doelen: Make-A-Wish Nederland, Stichting de Opkikker en Metakids. Smienk sponsort Surfkids om het blad te realiseren en de goede doelen te ondersteunen. Het magazine staat vier keer per jaar boordevol met interessante content, prijsvragen, winacties en diverse spelletjes. Ook op het interactieve platform surfkids.nl is al deze content terug te vinden. Maar Surfkids is meer. Naast een platform dat kinderen samen brengt, inspireert en entertaint is Surfkids ook erg betrokken bij de maatschappij. Doelen die ook goed bij Smienk passen!