Traplift Vergoeding

Traplift vergoeding.

Alles over trapliften vergoeding en traplift subsidies

Heeft u recht op een vergoeding van uw traplift kosten bij de aanschaf? Zijn de kosten van een traplift fiscaal aftrekbaar? Kunt u de declareren bij uw zorgverzekering? Op deze pagina leest u welke traplift vergoedingen er mogelijk en niet mogelijk zijn. We bespreken deze onderwerpen:

  • Pgb
  • Wmo
  • Zorgverzekering
  • Blijverslening
  • Belastingteruggave

Traplift Vergoeding

Heeft u recht op een traplift vergoeding bij de aanschaf van een traplift?

Er zijn twee manieren waarop de overheid trapliften vergoedt. Ten eerste is er de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Die verzorgt alle aanpassingen die u nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven wonen tegen een kleine eigen bijdrage. Hieronder meer over de Wmo.

 

Traplift via pgb

Een alternatief voor de Wmo is het persoonsgebonden budget (pgb). Dat is een subsidie van de overheid waarmee u zelf zorg en hulpmiddelen inkoopt. In principe mag iedereen die door een beperking, stoornis of aandoening meer hulp nodig heeft een pgb aanvragen bij de gemeente.

Lees meer over het pgb
Traplift Via WMO

Traplift vergoeding via de Wmo

Via de Wmo is het mogelijk om een traplift te krijgen. Daarvoor moet u van uw gemeente een Wmo-indicatie hebben gehad. De eisen en mogelijkheden verschillen per gemeente. Uw lokale Wmo-loket kan u er alles over vertellen. Als u een indicatie heeft, kunt u alle hulpmiddelen en zorg ontvangen die u nodig heeft tegen een maximale eigen bijdragen van € 19,- per maand in 2021.

 

Houd bij een traplift via de Wmo rekening met een lange wachttijd en het risico dat u niet precies het model krijgt dat u wilt, dit wordt namelijk door de gemeente bepaald. Ook kan de gemeente vinden dat een andere voorziening of verhuizing een beter alternatief is.

Lees meer over de wmo

Kunt u de kosten declareren bij uw zorgverzekering?

 

Via de zorgverzekering is een vergoeding voor een traplift helaas niet mogelijk.

Traplift Pgb

Traplift kopen via een Blijverslening

Om zo lang mogelijk in uw eigen huis te blijven wonen, vraagt uw woning misschien om aanpassingen, zoals een traplift. De Blijverslening is een lening waarmee u uw woning levensloopbestendig maakt waardoor u langer zelfstandig in uw eigen huis kunt blijven wonen. De Blijverslening is een persoonlijke lening van de overheid tegen gunstige voorwaarden. Zo kunt u de traplift die u graag wilt hebben aanschaffen zonder direct uw spaargeld aan te moeten spreken.

Lees meer over de blijverslening

Zijn de kosten van een traplift fiscaal aftrekbaar?

 

De overheid heeft sinds 2014 de belastingaftrek voor trapliften stopgezet. Er geldt dus helaas geen belastingaftrek voor trapliften meer. Anderzijds maakt dat de aankoop van een gebruikte traplift extra interessant.

Vul uw gegevens in, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een voorstel op maat.

* We nemen contact met u op om uw aanvraag te bevestigen.

Bedankt voor uw aanvraag!

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terug naar de website ›

Dit formulier vraagt u om uw naam en email adres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.