Moderne tweedehands trapliften
Met garantie
Alle A-merken
Snel geleverd
Maatwerk mogelijk

Wat kost een traplift?

Traplift prijzen

Wat kost zo’n traplift nou? De prijs van een traplift hangt af van 3 factoren: het soort traplift (recht of met bochten), de opties en of hij nieuw of tweedehands is. Smienk Trapliften is opgericht om trapliften betaalbaar te maken door gebruikte liften opnieuw te plaatsen tegen een flink lagere prijs. Onze belangrijkste drijfveer is mensen helpen om de trap weer te gebruiken. Daarom helpen wij u graag om ook op andere manieren te besparen op uw traplift. Lees snel verder!

Smienk

Bereken uw prijs voor een traplift van Smienk!

Stap 1: is de traplift voor binnen of buiten?

Traplift binnen
Traplift buiten
Tweedehands Traplift Rechte Trap

De prijs van een traplift

Er zijn 3 factoren die de prijs van een traplift bepalen:

 

  • het soort traplift
  • de staat – nieuw of tweedehands
  • de opties

 

We gaan er wat dieper op in.

Soorten trapliften

Er zijn 3 soorten trapliften: rechte trapliften, trapliften met 1 bocht, trapliften met meer bochten. De vuistregel is – hoe meer bochten, hoe duurder de traplift. Ook geldt dat de prijs oploopt als de traplift over meer dan 1 verdieping moet gaan.

 

Het duurste onderdeel van de traplift is de rail waarover het stoeltje loopt. Die rail moet heel precies de helling en bochten volgen. Dat betekent ook dat de rechte trapliften het meest eenvoudig te maken en te hergebruiken zijn. Daarom zijn die het goedkoopste. Voor een nieuwe rechte traplift moet u denken aan bedragen tussen de € 2.630 – € 5.399,-. Een tweedehands traplift voor rechte trappen bij Smienk begint al bij € 1690,-.

 

Echter hebben de meeste mensen een traplift nodig met een of meer bochten. Dat heeft te maken met de vorm van de trap, maar ook de ruimte die er is op de overloop en beneden om het stoeltje te parkeren. Een nieuwe traplift met bochten moet u denken aan prijzen tussen € 5.500,- en € 11.380,-. Ook hier zijn de tweedehands versies die wij aanbieden vaak wel de helft goedkoper.

Prijzen tweedehands traplift

Door te kiezen voor een gebruikte traplift in plaats van een nieuwe, kunt u al snel duizenden euro’s besparen. Bijvoorbeeld: een nieuwe traplift voor een rechte trap kost gemiddeld tussen de € 2.630 en € 5.399. Een gebruikte heeft u van € 1.690 tot zo’n € 3.240. Zo bespaart u maximaal € 3.709 door te kiezen voor een gebruikte traplift voor een rechte trap. Door bij Smienk te kiezen voor een tweedehands traplift met bochten kunt u zelfs tot € 8.590 besparen.

 

Wat betreft de prijs van een traplift kunt u ervanuit gaan dat wij onze prijzen niet ophogen om vervolgens een korting te geven. Wij weten wat de liften kosten qua inkoop, wat eraan is aangepast en wat de marge is die we moeten maken om ons bedrijf draaiende te houden. Daarop baseren we onze prijzen. U krijgt dus meteen de scherpste prijs die wij kunnen bieden, geen gedoe.

 

Voor een heldere vergelijking hebben wij de globale prijzen van nieuwe trapliften naast die voor onze gebruikte gezet.

Tevreden Smienk Klant

Rechte trap

 

Staat Prijs
Nieuw € 2.630 – € 5.399
Gebruikt € 1.690 – € 3.240

 

Trap met bocht(en)

 

Staat Prijs
Nieuw € 5.500 – € 11.380
Gebruikt € 2.790 – € 6.490

De opties

Niet standaard opties, zoals een automatische voetenplank, de rail in een afwijkende kleur of een speciaal stoeltje maken de prijs van de traplift hoger. Hoe meer opties hoe hoger de traplift kosten zullen uitkomen. Uiteraard zijn alle beveiligingsopties wel standaard bij de prijs inbegrepen.

Besparen op de kosten van een tweedehands traplift

De allergrootste besparing op uw traplift doet u al door te kiezen voor een tweedehands moderne lift. Bij Smienk kunt u vertrouwen op topkwaliteit traplift, die passend is gemaakt voor uw trap en naar uw wensen is aangepast. We geven er ook gewoon weer garantie op. Daarnaast zijn er nog een paar andere manieren om op de kosten te besparen.

 

Binnen de A-merken die wij aanbieden zitten veel prijsverschillen. Omdat wij de enigen zijn die alle A-merken aanbieden kunt u bij ons altijd kiezen voor een budgetvriendelijker merk.

 

Ook wat betreft de rail diverse keuzes te maken om de prijs te verlagen. Bijvoorbeeld door geen parkeerbocht te maken, maar de rail vlak voor de trap te laten stoppen. Het stoeltje staat dan dus onderaan de trap. Een rail langs de buitenzijde is ook goedkoper omdat de rail dan minder steil hoeft te zijn. Uit veiligheidsoverwegingen heeft dit alleen vaak niet onze voorkeur.

 

Wilt u eens overleggen over de prijzen? Bel onze adviseurs op. Zij hebben veel ervaring en kunnen aan de telefoon al veel vertellen, ook over vergoedingen voor de traplift.

 

Adviseur Van Smienk Legt Traplift Uit Aan Mevrouw 475351

Vrijblijvend advies

Voor het berekenen van de exacte prijs van uw tweedehands traplift komt een van onze adviseurs bij u langs. De adviseur meet uw trap op en bekijkt dan welke trapliften er op voorraad zijn die geschikt zijn voor uw situatie.

 

Samen bepaalt u vervolgens wat uw wensen zijn. In de meeste gevallen kan er aan de hand van de meting en uw voorkeuren direct een offerte gegeven worden. Zo weet u direct en precies waar u aan toe bent.

Brochure aanvragen

Traplift vergoeding

Als u van uw gemeente een Wmo-indicatie heeft gekregen, kunt u in veel gevallen de traplift daarmee ook vergoed krijgen. U betaalt dan een maximale eigen bijdrage van € 19,- per vier weken in 2023. We hebben de belangrijkste informatie over traplift Wmo en traplift vergoedingen voor u op een rijtje gezet. Onze adviseurs in de binnen- en buitendienst kunnen u er ook meer over vertellen. U kunt hen daarvoor altijd bellen op 0341-768071.

 

Meer over trapliftvergoedingen >

Traplift huren of leasen

Weet u niet hoelang u de traplift nodig heeft of kunt u het complete bedrag niet in een keer betalen? Dan is het huren van een traplift een idee. Dat kan ook met onze tweedehands trapliften!

 

Meer over traplift huren >

Mooi Echtpaar klanten van smienk trapliften Op Beige Bank

Waarom Smienk Trapliften?

✔ Moderne tweedehands trapliften met garantie
✔ Alle A-merken: onafhankelijk advies voor het beste merk en model voor uw trap en budget
✔ Snel geleverd: gemiddeld drie weken, 48 uur bij spoed
✔ Eerlijke prijs: geen actieprijzen, maar bij ons krijgt u direct de scherpste prijs die we kunnen bieden
✔ Maatwerk mogelijk
✔ Terugkoopgarantie
✔ 24/7 storingsdienst: en in geval van nood gaan we direct op pad

Meer weten of een offerte ontvangen?

Smienk is de enige aanbieder in Nederland die tweedehands trapliften van alle a-merken verkoopt, zo kunnen we vrijwel altijd een merk en model vinden dat bij uw budget past.

 

Meer weten over de prijs voor uw traplift? Klik op de offerteknop en vul uw gegevens in. Onze adviseurs nemen dan contact met u op om alles door te nemen. Vrijblijvend uiteraard!

 

Dit zeggen onze klanten

Familie Minnebo uit Wieringerwerf koos voor een gebruikte traplift van Smienk, bekijk in deze video hoe het hen bevalt.

Tevreden Smienk Klant Fam Minnebo
klantenvertellen.nl
9,3

“De nieuwe waren veel te duur.”

Ik ging steeds moeilijker traplopen vanwege adem te kort en ik kreeg last van m’n gewrichten. Die traplift is daarom ideaal. De nieuwe waren veel te duur voor ons, maar mijn man vond toen de mogelijk voor tweedehands bij jullie. Dat scheelt echt veel!

Fam. Minnebo uit Wieringerwerf
klantenvertellen.nl
9,3

Waarom zijn de tweedehands trapliften van Smienk niet nog goedkoper?

 

‘Het is toch gewoon een gebruikte rail ophalen, ergens anders weer monteren en dan het stoeltje erop?’ Ook deze vraag krijgen wij geregeld. En dat is niet gek. Op het oog lijkt zo’n traplift een eenvoudig stuk techniek. Een elektromotor die langs een rail een stoel op-en-neer beweegt. En dan ook nog tweedehands.

 

In werkelijkheid is het zo dat met het gebruiksklaar maken van een tweedehands traplift flink wat handelingen en dus kosten gepaard gaan. Denk aan het inkopen en opslaan en vermaken. Alle slijtagegevoelige onderdelen moeten bijvoorbeeld worden vervangen.

 

Onze ervaring heeft ons ook geleerd dat er veel rails zijn die globaal genomen passen op veel verschillende trappen. Maar dat ze altijd nog iets moeten worden aangepast. Dat heeft te maken met de indeling van een overloop of hal bijvoorbeeld. Daarom komen wij de lift ook altijd voor u inmeten. Die metingen worden in de werkplaats gebruikt om uw traplift precies passend voor bij u thuis te maken.

 

Al die kosten samen met de marge die wij moeten maken om ons bedrijf draaiende te houden, bepalen wat een traplift kost.

Liefdevol Echtpaar Met Traplift van Smienk

Goedkope en eenvoudige trapliften

 

Een rechte traplift is onze goedkoopste traplift. Maar er zijn meer goedkope trapliften. Lees meer: goedkope traplift >


Eenvoudige trapliften hebben een simpele rail en weinig techniek. Vaak zijn ze daardoor goedkoper, maar niet slechter! Lees meer: eenvoudige traplift >

 

 

 

Ontvang vrijblijvend en kosteloos onze brochure!

Al meer dan 23.000 mensen die op zoek zijn naar een traplift vroegen bij ons een brochure aan. Lees alles wat u moet weten, zoals:

  • Vergelijkingen van topmerken
  • Duidelijke prijsinformatie
  • Tweedehands of nieuwe traplift?
  • Uitleg: Stap-voor-stap aankoop van een traplift
  • Wie is Smienk Trapliften
  • Binnen 2 werkdagen de traplift brochure in huis!