Traplift

Een traplift van Smienk

Welkom bij Smienk Trapliften!

Welkom! We zijn blij dat u ons gevonden heeft. Op deze pagina leest u belangrijke informatie over onze trapliften en het aanschafproces van een traplift. Van het aanschafproces en prijzen via trapliftmerken, naar vergoedingen en soorten trapliften. Kortom, alles wat u moet weten als u overweegt een traplift te kopen. 

Wanneer een traplift aanschaffen?

Een traplift is niet per definitie een leuke aanschaf, daar zijn we ons van bewust. Toch kan een traplift het leven een stuk eenvoudiger maken. Moeiteloos naar boven en beneden. Geen pijn bij traplopen, niet meer buiten adem, geen angst om van de trap te vallen. Zo houdt u energie over voor de dingen die er echt toe doen.

 

Wat betreft het moment om een traplift te kopen – dat is natuurlijk voor iedereen anders. De een is er nooit aan toe. De ander wil zich graag voorbereiden op de toekomst. Een ding weten wij dankzij onze klanten wel: wacht niet te lang. Zeker niet als u moeizaam de trap op komt.

 

Van aanschaf tot plaatsing van een traplift in 8 stappen

Als u een traplift wilt gaan kopen, wat kunt u dan verwachten? We leggen het graag uit.

 

Stap 1 – U laat uw gegevens achter op onze website.

 

Stap 2 – Een van onze adviseurs neemt contact met u op. Dan bespreekt u samen uw wensen, behoeften, de trapsituatie en de adviseur geeft u aan de telefoon meteen een heldere prijsindicatie.

 

Stap 3 – Vervolgens wordt het thuisbezoek gepland. Wij komen bij u langs om de trap goed te bekijken: hoe loopt de trap, hoe komt die uit op de overloop, hoeveel ruimte is er beneden, van welk materiaal zijn de trap en de vloeren en waar zitten de stopcontacten? Uw eigen wensen worden nogmaals behandeld en samen bepaalt u wat de beste traplift is voor uw situatie en budget. Het bezoek verloopt volgens de geldende hygiëneregels van het RIVM.

 

Stap 4 – Bent u er uitgekomen met de adviseur? Gefeliciteerd! Dan gaan wij uw traplift zo snel mogelijk voor u klaarmaken.

 

Stap 5 – De lift moet natuurlijk perfect op uw trap passen. Daarom komt onze inmeter bij u langs om alle maten digitaal op te nemen.

 

Stap 6 – Daarna gaat onze werkplaats aan de slag. De lift wordt helemaal naar uw voorkeuren aangepast. De levertijd is gemiddeld 3 tot 6 weken. Maar indien nodig is levering in 48 uur mogelijk.

 

Stap 7 – Wanneer de traplift aan onze veiligheids- en kwaliteitseisen voldoet nemen wij contact met u op voor de montage.

 

Stap 8 – Onze montagemonteurs komen op de afgesproken dag bij u langs. Ze bellen ca. 30 minuten van tevoren. Zo weet u precies hoe laat ze er zijn. Vaak hebben we slechts een halve dag nodig om de lift te plaatsen. Voor ze weggaan leggen de monteurs alles aan u uit en maakt u samen met hen uw eerste ritje op de lift! De monteurs gaan niet weg voor u precies weet hoe de traplift werkt en hem met een veilig gevoel kunt gebruiken.

 

Belangrijk om te weten is dat er niet wordt geboord in uw muren. Onze trapliften worden op de traptreden zelf gemonteerd. In enkele gevallen is het nodig om een van de armleuningen weg te halen.

Nieuwe of tweedehands traplift

Smienk Trapliften is gespecialiseerd het hergebruiken van trapliften. Onze trapliften voldoen aan de geldende veiligheids- en kwaliteitseisen, maar zijn tot wel 60% (!) goedkoper dan vergelijkbare nieuwe trapliften. Kortom, een tweedehands traplift is beter voor het milieu én voor uw portemonnee.

 

We kopen jong gebruikte trapliften in, vervangen de slijtagegevoelige onderdelen en zorgen ervoor dat zowel de rail als het stoeltje weer strak in de lak en bekleding zitten.

 

Traplift zijn oerdegelijke producten, die gemaakt zijn om jarenlang dienst te doen. Bovendien lijken veel trappen op elkaar. Daardoor kunnen bestaande liften met wat aanpassingen opnieuw geplaatst worden. U heeft een goedkope traplift en het milieu wordt gespaard. Win-win!

 

Traplift huren

U kunt natuurlijk ook een traplift huren. Het voordeel is dat u niet de kosten van aanschaf heeft, maar per maand een bedrag betaalt. Bij Smienk bent u € 90,- per maand kwijt als u een traplift huurt. Dat is inclusief het Smienk Zekerheidsplan: onderhoud en 24/7 hulp bij pech. Zo is bij Smienk huren eenvoudig en voordelig! Met name als u verwacht slechts korte tijd een traplift nodig te hebben is huren een goede keus. Hier leest u alles over trapliften huren.

Is een traplift geschikt voor iedere trap?

In principe is elke trap geschikt voor een traplift, nieuwe of tweedehands. De minimale breedte die wij nodig hebben is slechts 62 cm! Dat geldt voor het smalste gedeelte van de trap.

 

Ook voor buitentrappen, hele steile en wenteltrappen hebben wij gebruikte trapliften op voorraad.

 

Mogelijke trapliften

Smienk heeft trapliften voor deze trappen:

 

 • Trappen met een of meerdere bochten
 • Trappen die voor een deur uitkomen
 • Rechte trappen
 • Smalle trappen
 • Steile trappen
 • Wenteltrappen
 • Buitentrappen
 • En ga zo maar door!

 

Heeft u een afwijkende trap? Neem contact met ons op. We denken graag met u mee.

 

Merken trapliften

Bij Smienk kunt u terecht voor alle gerenommeerde trapliftmerken.

 

 • ThyssenKrupp – Een van de bekendste Duitse trapliftfabrikanten. Gebruiksgemak staat bij hen bovenaan en dan merkt u. Van ThyssenKrupp hebben wij de modellen Levant en Flow.
 • Stannah – Betaalbare kwaliteit, dat kenmerkt de trapliften van Stannah. Deze mobiliteitsreus is actief in meer dan 40 landen. Wij verkopen de modellen Siena en Starla.
 • Otolift – Otolift is de grootste trapliftfabrikant van Nederland, ze hebben o.a. de dunste enkele rail ter wereld ontwikkeld. Bij ons kunt u terecht voor deze trapliften: Air, Two, Line en Parallel.
 • Handicare – De andere grote Nederlandse trapliftfabrikant is Handicare. Zij exporteren hun succesvolle trapliften over de hele wereld.
 • Acorn – Het Engelse Acorn is uniek in ons portfolio. De rail bestaat uit losse onderdelen in alle denkbare hoeken en hellingen – een zgn. modulaire rail. Daarmee kunnen we vrijwel elke trap voorzien van een passende traplift.

Traplift: prijsindicaties

Een Smienk traplift is veilig en vaak tot 60% goedkoper dan vergelijkbare nieuwe trapliften. Over het algemeen kunt u de volgende globale vanaf prijzen aanhouden:

 

Model Vanaf prijs 2ehands
Rechte traplift € 1.690,-
Traplift met bocht(en) € 2.590,-

 

 

De prijs van een traplift bestaat uit deze onderdelen:

 

 • Het aantal verdiepingen dat overbrugt moet worden
 • De vorm van uw trap: recht of met bochten
 • Ruimte voor het stoeltje: is die er of is er een parkeerbocht of klaprail nodig?
 • Opties die het gebruiksgemak vergroten
 • Het merk

 

Traplift offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar wat een traplift in uw situatie zou kosten? We helpen graag! In deze tool kunt u globaal aangeven wat u nodig heeft. Aan het eind geeft de tool u een indictie van kosten waar u aan moet denken. Als u aan het eind uw gegevens achterlaat, nemen wij graag contact met u op om alles met u door te nemen. Gratis en vrijblijvend.

 

Ja, ik wil een offerte aanvragen

Vergoeding voor trapliften

 

Mogelijk heeft u recht op een vergoeding voor uw traplift. We informeren u daar graag over.

 

Er zijn twee opties om een vergoeding te ontvangen:

 

 1. Via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning)
 2. Via het pgb (persoonsgebonden budget)

 

Via uw gemeente kunt u navragen of u recht heeft op een van deze vergoedingen, zo ja, dan krijgt u een ‘indicatie’. De Wmo is er voor mensen die langer thuis willen wonen en daarvoor aanpassingen of hulpmiddelen nodig hebben. Op het pgb kunt u aanspraak maken als u om medische redenen gedwongen bent om hulpmiddelen aan te schaffen.

 

Ja, ik wil een brochure aanvragen

Traplift verkopen

Heeft u een traplift en wilt u die verkopen? Ook dan staan we voor u klaar. Het gaat in 3 simpele stappen via het formulier dat u op onze traplift verkopen-pagina vindt.

 

 1. Vul het bouwjaar en het merk van uw lift in
 2. Vul uw contactgegevens in
 3. Upload een paar foto’s van uw traplift

 

Vervolgens neemt onze inkoopcollega contact met u op. Hij kan u direct een bod doen op de lift. Bent u het daarmee eens? Dan plant u samen een afspraak in voor de demontage.

Contact

Wilt u meer weten over onze trapliften en onze service? We staan voor u klaar! Via onze contactpagina kunt u contact met ons opnemen. Telefonisch zijn we op werkdagen van 08.30-17.30 uur bereikbaar op 0341 76 80 71.

 

Brochure aanvragen

Als u alle informatie over ons en onze trapliften eens rustig wilt nalezen van papier, dan kunt u onze brochure aanvragen. Die wordt binnen 1 tot 2 werkdagen naar u opgestuurd. Uiteraard gratis en vrijblijvend.

 

Ja, ik wil de brochure van Smienk ontvangen!

Vul uw gegevens in en ontvang deze binnen enkele dagen thuis.

 

Dit formulier vraagt u om uw naam en email adres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

Bedankt! Uw aanvraag is verstuurd!

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terug naar de website ›