Moderne tweedehands trapliften
Met garantie
Alle A-merken
Snel geleverd
Maatwerk mogelijk

Hoe wij verantwoord ondernemen

Verantwoord ondernemen begint bij onszelf.

Bij Smienk vinden we het van groot belang om te zorgen voor een juiste balans tussen zowel sociale, economische als milieuaspecten. Vanuit de gedachte dat verantwoord ondernemen bij onszelf begint, hanteren wij een duurzaam inkoopbeleid en vinden wij het belangrijk dat de herkomst en manier van productie van onze ingekochte trapliften bekend zijn.

We streven ernaar volgens de hedendaagse ideeën over social fairness te ondernemen. Een duurzame bedrijfsvoering kan uitsluitend worden bereikt wanneer de drie aspecten People, Planet en Profit (PPP) in de juiste balans worden ingevuld en gerespecteerd.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Samenwerken zorgt voor een betere toekomst, niet alleen voor Smienk, maar ook voor de rest van de wereld. We gaan daarom niet alleen voor economisch succes, maar zijn ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en handelen daarnaar.

voorraad van smienk

Een gebruikte traplift herplaatsen is duurzaam

Smienk is het eerste bedrijf in Nederland dat trapliften van alle merken hergebruikt. Hierbij garanderen wij onze klanten kwaliteit en veiligheid. Met onze gebruikte trapliften bieden we een betaalbare en duurzame oplossing voor iedereen die veilig in de vertrouwde omgeving wil blijven wonen. Het renoveren en herplaatsen van een gebruikte traplift belast het milieu aanzienlijk minder dan het plaatsen van een nieuwe traplift en veel onderdelen worden hergebruikt. Tegelijkertijd zijn de aanschafkosten voor de klanten lager. We zorgen ervoor dat de routes van onze adviseurs en monteurs optimaal worden gepland, om het milieu niet te belasten met onnodig lange autoritten.

Cradle to cradle: het sluiten van de materiaalkringloop

 

Aan het einde van de economische levensduur van een gebruikte traplift, kan deze geheel worden gedemonteerd en zijn vrijwel alle onderdelen te ontmantelen tot waardevolle grondstoffen voor een nieuwe traplift of ander product. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk het cradle-to-cradle-principe centraal te stellen in ons beleid en hier al bij de inkoop van een gebruikte traplift rekening mee te houden. Het sluiten van de materiaalkringloop is ons streefdoel.

Een goede balans in een prettige leef- en werkomgeving

 

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten kunnen blijven wonen in de omgeving waar zij zich thuis voelen. Ook bieden we onze collega’s een prettige werkomgeving. We zorgen voor een juiste balans tussen werknemer, werkgever en zakenpartners. Wij werken graag samen met gelijkgestemde medewerkers en partners met een gemeenschappelijke opvatting en blijven daarbij altijd alert op kansen om ons beleid ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen te verbeteren. Onze medewerkers genieten uitsluitend van koffie en thee met het Fairtrade, Rainforest Alliance of UTZ Certified keurmerk

Steunen van goede doelen

De wereld is groter dan die van onze klanten en collega’s alleen. Daarom steunen wij diverse goede doelen om bij te dragen aan een fijn leefklimaat voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Wij steunen onder meer stichting Woord en Daad, Mission Aviation Fellowship (MAF) en Goodwill®. Bekijk onze goede doelen-pagina voor een uitgebreid overzicht.

Recycling

Bij Smienk worden alle afvalstromen zorgvuldig gescheiden en verschillende materialen worden apart ingezameld. Waar mogelijk kiezen we op iedere gebied voor de meest milieubewuste opties.

Ontdek hoe Smienk u kan helpen in onze brochure!

Laat via de knop uw gegevens achter, want dan sturen wij u binnen 1 werkdag een brochure toe (kosteloos uiteraard). Zeker 23.000 mensen die op zoek zijn naar een traplift vroegen bij ons een brochure aan!