• nl
close
Over ons| Klantenservice
Klantwaardering:
8,8 1403 beoordelingen
Menu

Heb ik last van een evenwichtsstoornis?

 

Merkt u dat steeds vaker last heeft van een draaierig gevoel? Misschien voelt u zich duizelig als u opstaat, of bent u zelfs bang om flauw te vallen.  Deze klachten zijn symptomen die aangeduid kunnen worden door het verschijnsel evenwichtsstoornis. De klachten die bij een evenwichtsstoornis horen worden vaak veroorzaakt door een stoornis aan het evenwichtsorgaan, maar in sommige gevallen kan het ook zijn dat een lage bloeddruk of een ernstige verkoudheid een evenwichtsstoornis teweeg kan brengen.

Een evenwichtsstoornis kan zeer verwarrend zijn. Ons lichaam is namelijk voortdurend bezig om door middel van ons evenwichtsorgaan, ons zenuwstelsel en onze gewrichten ons lichaam in balans te houden. Bij het verschijnen van de klachten van een evenwichtsstoornis blijkt dat het lichaam op dat moment niet meer alles kan aansturen. Duizeligheid, misselijkheid, en zelfs het voorkomen van een acute vorm van oorsuizen kunnen hierop volgen. Vooral bij ouderen die al last hebben van een versleten gewrichten, verminderde kracht in de spieren of bepaalde ontstekingen kan een evenwichtsstoornis relatief vaak voorkomen.

Aangezien een evenwichtsstoornis een symptoom is van meerdere aandoeningen, kunnen er ook verschillende oorzaken zijn voor deze klachten. Zo kan het zijn dat de evenwichtsstoornis een indicatie is van positieduizeligheid, de ziekte van Meniere, of migraine-duizeligheid. Vaak kan het ook zijn dat er meerdere oorzaken ten grondslag aan liggen. Om precies te bepalen welke klachten er bij u spelen, is het daarom belangrijk om bij uw huisarts langs te gaan.

Evenwichtsproblemen voorkomen door beweging

Voor veel oudere mensen kan een evenwichtsstoornis een risico betekenen. Door dat ouderen minder kracht in hun spieren hebben, en vaak ook bepaalde medicatie gebruiken, is het voor hen lastiger om hun evenwicht te bewaren.Voor ouderen die last hebben van een evenwichtsstoornis of andere evenwichtsproblemen is het belangrijk daarom  om te blijven bewegen. Onvoldoende lichaamsbeweging kan namelijk zorgen voor een grotere kans op evenwichtsproblemen.  Door middel van oefentherapie is het mogelijk om de stabiliteit te verbeteren en de kans op een gevaarlijke situatie te verlagen.

Woonsituatie zo veilig mogelijk maken

Daarnaast kunnen gevaarlijke situaties ook voorkomen worden door de omgeving van iemand met evenwichtsproblemen zo veilig mogelijk te maken. Dit kan door verschillende obstakels in de woonomgeving te verwijderen en door specifieke hulpmiddelen aan te schaffen. Een traplift kan daarin een essentieel verschil maken. Traplopen kan voor iemand met mobiliteitsproblemen veel pijn en moeite kosten. Door het gebruik van een traplift kan deze persoon weer op een veilige en comfortabele manier boven komen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheid van een traplift? Vraag dan vrijblijvend onze brochure aan. Daarin vindt u alle essentiële informatie over de voordelen van een tweedehands traplift, de mogelijkheid van het huren van een traplift en de specifieke kosten van een traplift. 

Wilt u een gratis brochure of vrijblijvende offerte ontvangen?

Gratis Brochure

✓ Binnen een werkdag in huis
✓ Alles over trapliften, merken en prijzen
✓ Maak kennis met Smienk Trapliften

Gratis Brochure
Vrijblijvende offerte

Weet u genoeg over onze trapliften? Vraag dan een offerte aan; dit is geheel vrijblijvend.

» Offerte aanvragen
Gratis brochure

Vraag de gratis brochure aan en ontvang deze binnen enkele dagen
bij u thuis.

» Gratis brochure
Klantenservice

Heeft u nog vragen over onze trapliften? De klantenservice staat
u graag te woord.

» Bel 0341 - 76 80 71