Moderne tweedehands trapliften
Met garantie
Alle A-merken
Snel geleverd
Maatwerk mogelijk

Wat is een traplift?

Wat is een traplift?

Een traplift is een handig hulpmiddel voor mensen die de trap niet meer zelfstandig op kunnen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail, die gemonteerd wordt aan de binnen- of buitenzijde van een trap. De stoel wordt door een motor aangedreven, en verplaatst zich langs een rails naar boven.

De traplift biedt doorgaans plaats aan één persoon. Op die manier kan men toch weer veilig naar boven en beneden. Er is voor iedere trap een passende traplift. Of het nou een rechte trap, een trap met één bocht of een trap met meerdere bochten is.

Een Traplift Brengt Veel

Voor wie is een traplift geschikt?

Een traplift is geschikt voor iedereen die last ondervindt bij het lopen van de trap. Door het installeren van een traplift blijft het mogelijk op een veilige manier, zonder inspanning naar boven en naar beneden te komen. Naast het standaard type traplift, zijn er ook speciale trapliften voor mensen met overgewicht, mensen met een rolstoel en voor blinden en slechtzienden. Hiervoor worden speciale maatwerkoplossingen gemaakt.

Trapliften met bocht kopen

Wat zijn de vereisten voor het plaatsen van een traplift?

Voor het plaatsen van een traplift is een solide trap met een minimale breedte van 70 centimeter vereist. De traplift wordt bevestigd aan de traptreden en niet aan de muur. Wordt de traplift aan de buitenzijde geplaatst, dan zal in veel gevallen de trapleuning verwijderd moeten worden. Dit kan eventueel worden opgelost door middel van het plaatsen van een dubbele trapliftrails, waarbij de bovenste rails ook als leuning kan fungeren.

Een gebruikte traplift, hoe zit dat?

Trapliften gaan jarenlang mee en zijn zeer robuust gebouwd. Daarom zijn ze vrijwel altijd door meer dan een gebruiker te gebruiken. Daarom heet Smienk zich gefocust op het hergebruiken van trapliften. Zo voorkomen we verspilling en kunnen trapliften voordelig worden aangeboden. De tweedehands traplift wordt weer volledig op maat voor de nieuwe gebruiker gemaakt en geleverd met levenslange garantie i.c.m. onderhoud.

 

Voor trapliften zijn ook vergoedingen beschikbaar. Lees hier welke dat zijn: traplift vergoedingen.