Dé nummer 1 in gebruikte trapliften!  

Dé nummer 1 in gebruikte trapliften!

Wat is een traplift?

Wat is een traplift?

Een traplift is een handig hulpmiddelen voor mensen die de trap niet meer zelfstandig op kunnen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail, die gemonteerd wordt aan de binnen- of buitenzijde van een trap. De stoel wordt door een motor aangedreven, en verplaatst zich langs een rails naar boven.

De traplift biedt doorgaans plaats aan één persoon. Op die manier kan men toch weer veilig naar boven en beneden. Er is voor iedere trap een passende traplift. Of het nou een rechte trap, een trap met één bocht of een trap met meerdere bochten is. 

Voor wie is een traplift geschikt?

Een traplift is geschikt voor iedereen die last ondervindt bij het lopen van de trap. Door het installeren van een traplift blijft het mogelijk op een veilige manier, zonder inspanning naar boven en naar beneden te komen.

Naast standaard type traplift zijn er ook speciale trapliften voor mensen met overgewicht, mensen met een rolstoel en voor blinden en slechtzienden. Hiervoor worden speciale maatwerkoplossingen gemaakt.

Wat zijn de vereisten voor het plaatsen van een traplift?

Voor het plaatsen van een traplift is een solide trap met een minimale breedte van 70 centimeter vereist. De traplift wordt bevestigd aan de traptreden en niet aan de muur. Wordt de traplift aan de buitenzijde geplaatst, dan zal de trapleuning verwijderd moeten worden. Dit kan eventueel worden opgelost door middel van het plaatsen van een dubbele trapliftrails, waarbij de bovenste rails als leuning kan fungeren.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands traplift?

Een gebruikte traplift wordt volledig op maat gemaakt en gereviseerd. Op al onze gebruikte trapliften levert Smienk Trapliften 5 jaar garantie icm onderhoud.  Het grote voordeel van een tweedehands traplift is de prijs. Bekijk hier al onze traplift prijzen.

Naast de prijs van uw traplift is kiezen voor een gebruikte traplift een duurzame keuze.

Wilt u meer informatie over trapliften ontvangen? Vraag onze gratis brochure aan.

54011