rechte traplift

Traplift aftrekbaar?

Is een traplift aftrekbaar van de belasting?

Bij Smienk koopt u een veilige traplift voor een lage prijs. Maar ook al bieden wij een lage prijs, via de overheid zijn er verschillende regelingen die u eventueel kunnen helpen bij de aanschaf van een traplift. De wet verandert regelmatig. Daarom brengen we u via deze pagina op de hoogte van de actuele regelingen.

belasting aftrek traplift subsidie

Traplift belastingen

De overheid heeft sinds 2014 de belastingaftrek voor traplift kosten stopgezet. Tot die tijd waren trapliften en andere woningaanpassingen volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Er geldt dus helaas geen belastingaftrek voor trapliften meer. De aankoop van een gebruikte traplift is daardoor extra interessant geworden.

Wat kost een gebruikte traplift?
Subsidie traplift

Subsidie traplift

Een subsidie op trapliften zou aantrekkelijk zijn, maar helaas bestaan er geen landelijke trapliftsubsidies. Mogelijk komt u wel in aanmerking voor een Blijverslening, een pgb of ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (traplift via Wmo).

 

Een aanvraag voor hulp vanuit de Wmo doet u bij uw gemeente. Deze neemt uw aanvraag in behandeling en helpt u vervolgens met een passende oplossing. Dat hoeft niet altijd een traplift te zijn.

 

Meer weten? Lees alles over trapliften.

Traplift via wmo
Vul uw gegevens in, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een voorstel op maat.

* We nemen contact met u op om uw aanvraag te bevestigen.

Bedankt voor uw aanvraag!

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terug naar de website ›

Dit formulier vraagt u om uw naam en email adres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.