Moderne tweedehands trapliften
Met garantie
Alle A-merken
Snel geleverd
Maatwerk mogelijk

Traplift voor een smalle trap, wanneer is een trap te smal?

Een trap is niet snel te smal.

Wilt u een traplift laten plaatsen op uw smalle trap, maar twijfelt u of dat wel kan? Misschien denkt u dat uw trap te smal is en dat een (gebruikte) traplift voor u geen optie is? Of dat uw trap na plaatsing van een traplift helemaal niet meer begaanbaar zal zijn? Maakt u zich geen zorgen! Onze experts plaatsen trapliften op de meest smalle trappen! Op deze pagina leest u wat de minimale breedte is voor een traplift, hoe u dat kunt opmeten en hoe dat dan praktisch gaat met de traplift.

Thyssenkrupp Flow 2 Smalle Trap

Minimale breedte trap voor een traplift

Bij Smienk kunnen wij gebruikte trapliften plaatsen op vrijwel alle trappen. De minimale breedte die wij aanhouden is tussen de 61 en 70 centimeter!

 

Die 61 cm geldt voor het smalste gedeelte van de trap. Dus, is uw trap bijvoorbeeld recht met twee trapleuningen, dan meet u het gedeelte tussen de trapleuningen.

Traplift Smalle Trap

Hoeveel ruimte blijft er over na plaatsing?

Als wij een traplift hebben geplaatst op uw smalle trap, dan zorgen wij ervoor dat er zoveel mogelijk ruimte overblijft om de trap ook nog lopend te kunnen gebruiken. Dat doen we zo:

 

  • De rail van de traplift komt 18 cm uit de kant. Dus, bij een trap van 61 cm blijft er nog 43 cm over om op te lopen. De rail is niet hoog, daarboven heeft u evenveel ruimte als voorheen.
  • Door een uitloop van de trapliftrail, beneden en op de overloop, hoeft het stoeltje niet op de trap geparkeerd te worden. Maar kan het op een plek staan waar er wel ruimte is.
  • Het stoeltje is opgeklapt slechts 35 cm breed.
  • Ook een traplift met bochten past op een smalle trap.
Welke traplift is geschikt voor een smalle trap?

Er zijn meerdere trapliften geschikt om op een smalle trap te plaatsen. In onze ervaring is echter de Flow 2 van  TKE (voorheen Thyssenkrupp) het meest ideaal. Dat komt omdat het stoeltje van de Flow 2 zo ingesteld kan worden, dat het geautomatiseerd met de trap mee beweegt. Van zijwaarts tot achterwaarts. Zo is er zelfs een traplift voor wenteltrappen.

 

Voor een smalle trap is het over het algemeen het handigste als het stoeltje achterwaarts omhoog gaat, want dan neemt het stoeltje het minste ruimte in beslag. U gaat dan achteruit omhoog en vooruit omlaag. Een beetje zoals in een achtbaan, maar dan minder snel. En door de stevige plank onder de voeten, vindt eigenlijk geen enkele gebruiker het spannend. Mooi toch?

In de video ziet u hoe het gaat:

 

Smalle trap en overgewicht

 

Ook als u wat zwaarder bent, dan kunnen wij zonder problemen een traplift voor u op uw smalle trap plaatsen. Een standaard traplift kan een gebruikersgewicht tot 125 kg aan. Smienk kan trapliften leveren die geschikt zijn tot 160 kg.

 

Meer over trapliften voor zware mensen

De prijs van een traplift

 

Hoe veel een traplift voor een smalle trap kost, hangt van een aantal factoren af. Daarover kunt u alles lezen op onze prijzenpagina. Daarop vindt u ook een heldere inschatting van de prijzen van nieuwe en gebruikte trapliften in verschillende situaties.

 

Ga naar traplift prijzen

Een traplift op uw smalle trap laten installeren?

Vraag gratis en vrijblijvend onze brochure aan. U heeft hem binnen 3 werkdagen thuis.

Of vraag vrijblijvend een offerte aan voor een prijsindicatie.