Moderne tweedehands trapliften
Met garantie
Alle A-merken
Snel geleverd
Maatwerk mogelijk

Traplift resetten

Traplift resetten - zo gedaan!

Traplift resetten – Werkt uw traplift niet meer? Blijft hij maar piepen? Of komt hij niet meer naar beneden? Geen paniek. Waarschijnlijk is een van de veiligheidsmechanismen in werking getreden. Met deze simpele stappen zorgt u ervoor dat uw traplift het weer doet!

Dingen om te controleren voor u gaat rijden

Trapliften moeten de veiligheid van de gebruiker garanderen, daarom zijn de stoeltjes en motors uitgerust met allerlei veiligheids- en waarschuwingssystemen. Ligt er iets op de trap? Dan zal de traplift stoppen. Handig! Door die systemen kan het echter lijken alsof uw traplift storing heeft, terwijl dat helemaal niet het geval is.

 

Controleer voor u met de traplift omhoog of naar beneden gaat dan ook altijd deze drie dingen:

 

  1. Is de trap volledig vrij van obstakels? Als er een voorwerp op de trap ligt, zal de traplift stoppen. Als u het voorwerp weghaalt, zal de traplift zijn weg vervolgen.
  2. Zijn alle onderdelen van de trapliftstoel uitgeklapt? Staat de stoel in draaivergrendeling, indien aanwezig? Is dit beiden voor elkaar? Dan moet de traplift het gewoon doen.
  3. Zorg er voor dat er tijdens de rit geen kledingstukken of wandelstokken tussen de aandrijving van de lift kunnen komen!

 

Heeft u ondanks deze controles toch een probleem met uw traplift? Hieronder vindt u de meestvoorkomende situaties en hoe u die makkelijk kunt oplossen.

Traplift Resetten Accu

De traplift geeft continu een piepsignaal af

Irritant: de traplift geeft constant een piepsignaal af, terwijl u hem helemaal niet gebruikt. Het is echter een belangrijk signaal: het betekent dat de accu’s niet opladen. Dit kunt u doen om dat op te lossen:

 

  • Controleer of de lift helemaal tot aan het einde van de rail of tot aan het parkeerpunt is doorgereden. Daar bevindt zich het oplaadpunt voor de accu’s.
  • Controleer of de stekker van de traplift in het stopcontact zit. De stekker is van de oplader die de oplaadpunten voedt.
  • Controleer of er stroom op dat stopcontact staat.
Traplift Resetten Aan-Uitknop

De traplift doet het helemaal niet

Is er helemaal geen beweging in uw traplift te krijgen? Kijk dan eerst of hij wel aan staat. Waar de aan-uitknop van uw traplift zich bevindt, staat op uw instructiekaart.

De traplift staat aan, op de juiste plek, geeft geen alarmsignaal, maar komt niet in beweging

Als u alle bovenstaande punten hebt gecontroleerd maar uw traplift lijkt niet te willen vertrekken en geeft ook geen signaal af, dan kunt u de hem resetten. Hoe u uw traplift precies moet resetten, staat u op uw instructiekaart. Het is niet moeilijk. Vaak hoeft u de traplift alleen uit en aan te zetten.

 

Komt u er niet uit?

 

Als het niet lukt, dan staat onze klantenservice natuurlijk voor u klaar. 7 dagen per week, 24 uur per dag! U kunt ons bereiken via 0341 7680 71.

Traplift Resetten Hulp

Voorkomen van storingen

Al onze trapliften worden voor plaatsing technisch volledig gereviseerd en zijn nooit ouder dan 5 jaar. Om storingen te voorkomen is het wel aan te raden om uw traplift jaarlijks te laten onderhouden. Net zoals uw auto eigenlijk. Met het Smienk Zekerheidsplan maakt u de slimste keuze als het gaat om service, onderhoud én garantie.

Instructievideos storing verhelpen

Beoordeling Smienk op Klantenvertellen.nl
9,4

Op basis van de laatste 12 maanden

Scoreverdeling
  • Service 8,8
  • Prijs 8,6
  • Advies & deskundigheid 8,7
  • Kwaliteit 8,9
“Uiterst tevreden. Service is snel, monteurs zijn vriendelijk en geduldig.”
Meneer Van der Velden uit Purmerend
“Prijs scheelt enorm, heel tevreden.”
Meneer de Jonge uit Harderwijk
“Heel erg tevreden. Top! Personeel moet u zuinig op zijn.”
A. Cordfunke uit Groesbeek