Traplift aanschaffen met een persoonsgebonden budget?

Wellicht kan het pgb u helpen!

Als u om medische redenen gedwongen bent een traplift aan te schaffen, kunt u bij in veel gevallen aanspraak maken op een persoonsgebonden budget.

Wat is een persoonsgebonden budget?

Een persoonsgebonden budget, oftewel pgb, is een bedrag dat uw gemeente ter beschikking stelt aan mensen met een lichamelijke en/of geestelijke handicap. Met dit bedrag kunnen mensen zelf bepalen door wie en wanneer zij geholpen of begeleid worden. Het pgb kan dus ook gebruikt worden om hulpmiddelen, zoals een traplift, te kopen.
Let echter op: in dat geval zal het pgb bestaan uit een bedrag dat u leent van de gemeente, en dat u dus naar rato van uw inkomen weer terug moet betalen.

Traplift aanschaffen via pgb

In tegenstelling tot de aanschaf van een traplift via de WMO, heeft u bij de aanschaf via het pgb vaak wel vrije keuze uit verschillende trapliften en leveranciers. Met het geld dat u van uw gemeente toegewezen heeft gekregen kunt u zelf kijken welke traplift het best bij u en uw budget past. Het budget dat u toegewezen krijgt, zal voldoende zijn voor de basisuitvoering van de traplift. Aanvullende opties of functies kunt u zelf bekostigen.

Betalingsregeling

Omdat u het bedrag uit uw pgb weer moet terugbetalen aan de gemeente, kan de aanschaf van een traplift een behoorlijke aanslag zijn op uw maandelijkse inkomsten. Bovendien is de papieren rompslomp vaak traag en onoverzichtelijk. Om dit te voorkomen, bieden we u bij Smienk een speciale betalingsregeling. Samen met u bepalen we nauwkeurig wat uw financiële mogelijkheden zijn en wat wij voor u kunnen betekenen. Wanneer u kiest voor een persoonlijke betalingsregeling bij ons, voorkomt u een eindeloos getouwtrek over financiële en medische gegevens, en kunnen wij de lift op korte termijn bij u plaatsen.

De indicatieve kosten voor uw traplift zijn:
Traplift voor een rechte trap: € 1.690 - 2.890,-
Traplift voor een trap met bocht(en): € 2.590 - 6.000,-
Traplift voor een spil-/wenter trap: € 2.990 - 6.000,-
Traplift voor een plataeulift: € 9.000 - 15.000,-
Kom eenvoudig te weten wat uw traplift kost.
1. Is de traplift voor binnen of buiten?
 
2. Welke type trap heeft u?
 
3. Op welk termijn heeft u de lift nodig?
 
Vul uw gegevens in, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een voorstel op maat.
 
Vul uw gegevens in, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een voorstel op maat.

* We nemen contact met u op om uw aanvraag te bevestigen.

Bedankt voor uw aanvraag!
Onze klantenservice neemt binnen 2 werkdagen contact met u op om uw wensen te bespreken. Als het goed is heeft u een bevestiging in uw e-mail ontvangen.

Heeft u deze e-mail niet gekregen?
Neem dan contact met ons op: 0341 76 80 71

Terug naar Home ›