Traplift vergoeding.

Alles over trapliften vergoeding en traplift subsidies

Heeft u recht op een traplift vergoeding bij de aanschaf van uw traplift?
Zijn de kosten van een traplift fiscaal aftrekbaar? Kunt u de kosten declareren bij uw zorgverzekering? Kortom, welke traplift vergoedingen zijn er allemaal? We leggen het op deze pagina voor u uit.

Traplift vergoeding via de Wmo

Via de Wet maatschappelijke ondersteuning is het soms mogelijk om een traplift te krijgen. De eisen en mogelijkheden verschillen per gemeente. Uw lokale Wmo-loket kan u alles vertellen over de Wmo in uw gemeente en of u kans maakt op een indicatie. Houd bij een traplift via de Wmo rekening met een lange wachttijd en het risico dat u niet precies het model krijgt dat u wilt. Ook kan de gemeente vinden dat een andere voorziening of verhuizing een beter alternatief is.

Lees meer over de wmo

Traplift vergoeding via pgb

Een alternatief voor de Wmo is het persoonsgebonden budget. Het pgb is een subsidie van de overheid, waarmee u zelf de zorg die u nodig heeft kunt inkopen. In principe mag iedereen die vanwege een beperking, stoornis of aandoening meer hulp nodig heeft een pgb aanvragen. Aan het aanvragen van een pgb zijn voorwaarden verbonden.

U vraagt ook deze vergoeding aan bij het Wmo-loket. Het verschil is dat u zelf de traplift aanschaft en dus ook de leverancier kiest. Uw individuele situatie bepaalt of u een pgb kunt krijgen of niet.

Lees meer over de pgb

Vergoeding traplift zorgverzekering

Via de zorgverzekering is een vergoeding voor een traplift helaas niet mogelijk.

Traplift kopen via een Blijverslening

Om zo lang mogelijk in uw eigen huis te blijven wonen, vraagt uw woning misschien om aanpassingen, zoals een traplift. De Blijverslening is een lening waarmee u uw woning levensloopbestendig maakt waardoor u langer zelfstandig in uw eigen huis kunt blijven wonen. De Blijverslening is een persoonlijke lening van de overheid tegen gunstige voorwaarden. Zo kunt u de traplift die u graag wilt hebben aanschaffen zonder direct uw spaargeld aan te moeten spreken.

Lees meer over de blijverslening

Zijn de kosten van een traplift fiscaal aftrekbaar?

De overheid heeft sinds 2014 de belastingaftrek voor trapliften stopgezet. Er geldt dus helaas geen belastingaftrek voor trapliften meer. De aankoop van een gebruikte traplift is daardoor extra interessant geworden.

Lees meer over de belasting en trapliften
Kom eenvoudig te weten wat uw traplift kost.
1. Is de traplift voor binnen of buiten?
 
2. Voor wat voor type trap bent u op zoek naar een traplift?
 
3. Voor hoeveel etages moet de traplift geschikt zijn?
 
Vul uw gegevens in, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een voorstel op maat.
 
Vul uw gegevens in, we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een voorstel op maat.

* We vragen deze gegevens i.v.m. vragen omtrent uw aanvraag.

Bedankt voor uw aanvraag!
Onze klantenservice neemt binnen 2 werkdagen contact met u op om uw wensen te bespreken. Als het goed is heeft u een bevestiging in uw e-mail ontvangen.

Heeft u deze e-mail niet gekregen?
Neem dan contact met ons op: 0341 76 80 71

Terug naar Home ›