Traplift Kopen

Traplift kopen

Traplift kopen, geen alledaagse klus

Het is niet iets dat je elke dag doet, een traplift kopen. Het is misschien ook niet de leukste aanschaf om te doen, maar wel eentje die een heleboel plezier – én gemak! – kan brengen. In dit artikel leest u wat erbij komt kijken als u een lift gaat aanschaffen: wat is een goed moment; nieuw of tweedehands; welke mogelijkheden zijn er en wat kost zo’n traplift nou?

Wanneer een traplift kopen?

Twijfelt u of een traplift voor u wel zo noodzakelijk is? Het klopt natuurlijk dat in beweging blijven en trap blijven lopen belangrijk is voor een goede gezondheid en een fit lichaam. Maar een traplift kan helpen om pijnvrij weer boven te komen, zonder buiten adem te raken. Wist u dat als u pijn ervaart bij traplopen door artrose in uw heupen, knieën of voeten, zware bewegingen zoals traplopen de slijtage alleen maar versnellen?

 

Veel mensen kijken laat naar trapliften, soms pas nadat er een valpartij heeft plaatsgevonden. Zonde! Het ideale van een traplift is dat u op goede dagen gewoon de trap kunt pakken – net als huisgenoten die trap willen lopen. De rail kan als handige tweede leuning dienen. Voelt u zich een dag wat minder? Dan kunt u met een gerust hart de lift nemen. Veilig en moeiteloos! Nog een voordeel van tijdig naar een traplift kijken: u heeft meer tijd om eentje te kiezen die helemaal naar uw wens is. En vergeet niet: met spoed komt vaak ook een hoger prijskaartje.

Tweedehands of nieuw?

Redenen om te kiezen voor een nieuwe traplift zijn hetzelfde als het kiezen voor een nieuwe auto: het nieuwste model, alle luxe opties en speciale kleuren bijvoorbeeld. Maar voor wie daar net iets minder waarde aan hecht is een tweedehands traplift vaak een betere keus. Voordeliger én ook nog beter voor het milieu. Trapliften zijn gemaakt om jaren dienst te doen. Echt een oerdegelijk product dat met gemak een tweede leven kan krijgen.

 

 

Een tweedehands traplift kopen

Over de kwaliteit van een tweedehands traplift hoeft u zich in elk geval geen zorgen te maken. Smienk reviseert alleen degelijke liften van maximaal enkele jaren oud. Na uitgebreide revisie en het vervangen van slijtagegevoelige onderdelen, voldoen die liften weer aan alle veiligheidseisen.

 

Heeft u een afwijkende trap, of wilt u graag dat de lift een spectaculaire kleur wordt gespoten?

 

Ook dat kan met tweedehands trapliften. De rail kan weer strak in de lak worden gezet, het stoeltje kan opnieuw worden bekleed en omdat Smienk alleen trapliften van kwaliteitsmerken in haar portfolio heeft, kunnen wij u alle opties aanbieden.

Om goed te kunnen vergelijken zetten we de verschillen tussen een nieuwe en tweedehands traplift voor u op een rij, inclusief de traplift kosten.

Nieuwe traplift
 • Volledig naar eigen smaak samen te stellen
 • Speciaal voor u gesproduceert
 • Duurder dan een tweedehands traplift
 • Trapliften krijgen geen nieuw leven
€ 2.630 - € 12.500
Gebruikte traplift
 • Tot 60% goedkoper dan een nieuwe
 • U helpt verspilling tegengaan
 • Aan uw situatie aangepast
 • Als nieuw opgeleverd
 • Levenslange garantie i.c.m. Zekerheidsplan
€ 1.690 - € 6.000

Kopen of huren

Heeft u een traplift nodig maar wilt of kunt u daar nu geen budget voor vrijmaken? Overweeg dan eens om een traplift te huren. Dan betaalt u een starttarief en daarna een maandelijks bedrag. De bedragen en looptijd van het huurcontract worden in overleg met u bepaald. Zo kunt u voor een kleiner budget toch snel een aan uw trap en wensen aangepaste lift in huis hebben. Want wij leveren de lift alleen af als die helemaal aan uw wensen voldoet. Of u nu huurt of koopt.

Traplift

Voor elk denkbare trap is een traplift mogelijk. Of het nu gaat om een hele smalle en steile trap, een trap die voor een deur uitkomt of trappen met bochten en zelf voor wenteltrappen. Enige harde eis is dat de trap op het smalste stuk niet smaller is dan 61 cm. Valt mee toch?

 

Rechte traplift

Een rechte traplift van Smienk is, zoals de naam al doet vermoeden, een traplift speciaal voor op rechte trappen. Als u zo’n trap zonder bochten heeft, mag u uzelf gelukkig prijzen. Rechte trapliften behoren tot de voordeligste die wij hebben. Dankzij slimme techniek kan op bijna elke trap een lift geplaatst worden. Komt uw trap uit voor een deur? Dan gebruiken we een klaprail en parkeren we het stoeltje ter hoogte van de eerste paar treden.

 

Traplift met bocht

Verreweg de meeste trappen in Nederland hebben tenminste een bocht. Daarom heeft Smienk ook voor alle soorten bochten geschikte trapliften. Bij een traplift met bocht moet de hoek en plek van de bocht, of bochten, precies kloppen.

 

Trapliften met bochten kunnen aan de binnen- en buitenzijde van de trap worden geplaatst. De binnenzijde maakt de rail korter, maar de tocht omhoog steiler. Een lift aan de binnenkant zorgt er ook voor dat de treden aan de brede kant vrij blijven. Heeft u een traplift voor meerdere verdiepingen nodig? Dan is een lift aan de binnenzijde ideaal: u hoeft niet over te stappen. Een lift aan de buitenzijde stijgt en daalt meer geleidelijk.

 

Traplift voor wenteltrap

Heeft u een spil- of wenteltrap waar u graag een lift op zou hebben? Ook dat kan. Een traplift voor een wenteltrap is niet anders dan een traplift met veel bochten. De traplift volgt nauwkeurig de spiraalvorm van uw trap. Smienk heeft een ruime voorraad van trapliften voor wenteltrappen: er is er altijd eentje die gaat passen.

 

Traplift voor buiten

Smienk trapliften voor buiten zijn robuust en doorstaan alle weersomstandigheden met gemak. Zelfs extreme weersomstandigheden. Een buiten traplift heeft daarnaast alle mogelijkheden die trapliften voor binnen ook hebben: van bochten, parkeerplek voor het stoeltje en de plek op de trap.

De prijs van een traplift

Hoeveel kost dat nou, zo’n traplift? En wat is het prijsverschil met een tweedehands lift? Als vuistregel kunt u aanhouden dan een gebruikte traplift van Smienk tot 60% goedkoper is dan een nieuwe. Dat is niet gek toch?

 

De prijs van een traplift bestaat uit deze onderdelen:

 

 • Het aantal verdiepingen dat overbrugt moet worden
 • De vorm van uw trap: recht of met bochten
 • Ruimte voor het stoeltje: is die er of is er een parkeerbocht of klaprail nodig?
 • Opties die het gebruiksgemak vergroten
 • Het merk

 

Uiteraard spelen uw wensen ook mee. Bijvoorbeeld als u speciale bekleding voor het stoeltje of een bijzondere kleur op de rail wilt. Of dat u de lift snel nodig heeft. Plaatsing binnen 48 uur is mogelijk!

Alvast een prijsindicatie?

Wilt u weten wat u precies kwijt zou zijn aan een traplift van Smienk voor op uw eigen trap? We geven u graag meteen een globaal antwoord via onze online trapliftcalculator: bereken de prijs voor uw traplift hier.

 

Wilt u precies weten waar u aan toe bent? Maak dan een afspraak met onze adviseurs. Zij meten uw trap nauwkeurig op, bespreken uw behoeftes, wensen en budget met u en geven u direct een exacte offerte. U maakt een afspraak via 0341 76 80 71 of laat hier uw gegevens achter.

 

Vergoeding voor traplift

Mogelijk heeft u via uw gemeente recht op een vergoeding voor uw traplift. Dat kan op twee manieren: via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of via een persoonsgebonden budget (pgb).

 

 • Traplift vergoeding via Wmo: als u zonder een traplift niet langer zelfstandig in uw woning kunt blijven wonen, kunt u aanspraak maken op de Wmo. Via de Wmo helpen gemeentes hun inwoners namelijk om langer thuis te kunnen wonen tegen een eigen bijdrage van maximaal € 19,- per maand. Het aanvragen van een Wmo-indicatie gaat via het zorgloket van de gemeente. Let op: u ontvangt alleen een Wmo-indicatie wanneer uw situatie echt urgent is én als uw hele woning en omgeving geschikt is om er met aanpassingen langdurig zelfstandig te wonen. Vaak gebeurt het dat u een verhuisvergoeding krijgt aangeboden.
 • Traplift vergoeding via pgb: het pgb is een subsidie van de overheid voor iedereen die door een beperking, stoornis of aandoening hulp nodig heeft. Wie een pgb ontvangt kan die hulp en hulpmiddelen zelf inkopen. Zo kunt u het pgb ook gebruiken om een traplift mee te kopen.

Waarom een traplift kopen van Smienk?

Wie een traplift koopt bij Smienk kan rekenen op zes zekerheden.

 

 1. Een veilige traplift – vakkundig gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen.
 2. Een lage prijs – door slim hergebruik en alle processen in eigen beheer zijn onze trapliften tot 60% goedkoper dan nieuwe.
 3. Onafhankelijk advies – wij verkopen alle gerenommeerde trapliftmerken.
 4. Korte levertijd – dankzij onze grote voorraad en uitgedachte processen: montage in 48 uur is mogelijk.
 5. Terugkoopgarantie – als de lift niet meer nodig is, nemen wij hem graag terug.
 6. Duurzame keuze – een tweedehands traplift is niet alleen fijn voor uw portemonnee maar ook een betere keuze voor het milieu.

 

Ons verhaal

‘Veilig oud worden in je eigen huis, dat wil ik betaalbaar maken voor iedereen.’ Met deze woorden vat Erik Smienk – eigenaar en oprichter van Smienk Trapliften, onze krachtig samen.

 

Ons verhaal start in 2012, toen Erik Smienk het bedrijf oprichtte. In die tijd werden de meeste verwijderde trapliften zonder blikken of blozen naar de schroothoop gebracht. Zelfs als ze maar kort waren gebruikt. Erik werkte als adviseur voor een trapliftenfirma en vond dat dit anders kon. Trapliften zijn oerdegelijk en ook al is geen enkele trapsituatie exact gelijk, met wat aanpassingen zijn veel liften opnieuw te gebruiken. Hij kocht een stel tweedehands trapliften in, liet die helemaal nakijken en vernieuwen. De eerste traplift verkocht Erik diezelfde maand. Inmiddels hebben wij al duizenden mensen mogen helpen om langer veilig in hun eigen huis te blijven wonen.

Meer weten over het kopen van een traplift?

Ben u benieuwd naar wat Smienk Trapliften voor u kan betekenen? Neem dan op werkdagen van contact met ons op via 0341 76 80 71 of gebruik ons contactformulier.

 

Vraag onze brochure aan

Wilt u alles eens rustig van papier lezen? Vraag dan onze gratis brochure aan. Daarin leest u onder meer:

 

 • Onze trapliftmodellen
 • Traplift prijsindicaties
 • Het proces van reviseren tot plaatsing
 • Wat kunt u verwachten van de montage van uw traplift?
 • Hoe kunt u zich het beste voorbereiden op een adviesgesprek?
 • Ontmoet ons team, en meer

 

Ja, ik wil de brochure aanvragen!

Vul uw gegevens in en ontvang deze binnen enkele dagen thuis.

 

Dit formulier vraagt u om uw naam en email adres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.

Bedankt! Uw aanvraag is verstuurd!

We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terug naar de website ›
Beoordeling Smienk op Klantenvertellen.nl
8,8

Op basis van 1896 beoordelingen

Scoreverdeling
 • Service 8,8
 • Prijs 8,6
 • Advies & deskundigheid 8,7
 • Kwaliteit 8,9
“Uiterst tevreden. Service is snel, monteurs zijn vriendelijk en geduldig.”
Meneer Van der Velden uit Purmerend
“Prijs scheelt enorm, heel tevreden.”
Meneer de Jonge uit Harderwijk
“Heel erg tevreden. Top! Personeel moet u zuinig op zijn.”
A. Cordfunke uit Groesbeek