Traplift monteur

Een traplift installeren, hoe gaat dat eigenlijk?

Snel, vakkundig en netjes

Een traplift installeren is voor onze monteurs een klus van een halve dag. Hoe het installatieproces precies in zijn werk gaat leest u hier. Daarnaast vind u onderaan een video van een plaatsing.

Hoe wordt een traplift geïnstalleerd?

Als uw traplift klaar is om bij te worden gemonteerd, komen twee van onze montage monteurs bij u langs. Zij nemen de volgende stappen:

 

 1. De monteurs bespreken met u wat zij precies gaan doen, en controleren samen met u of dat inderdaad ook is wat er is afgesproken toen u de traplift kocht.
 2. De rail wordt op de trap geplaatst.

 1. De monteurs kijken samen met u of hij naar wens op de trap staat. Is dat zo?
 2. Dan wordt de rail via steunen goed op de traptreden en verdiepingsvloer vastgemaakt. Er wordt dus niet in uw muur geboord.
 3. Daarna wordt het stoeltje op de rail gereden en aangesloten. Het stoeltje wordt ook ingeregeld, zodat het op het juiste moment draait en stopt.
traplift prijzen

 1. Alles wordt goed schoongemaakt en opgeruimd. We laten geen afval achter.
 2. Dan maken monteurs een paar testritten met de traplift.
 3. Tot slot is het zover: onder begeleiding van de monteurs is het tijd voor uw eerste ritje op uw traplift!

Bent u tevreden en heeft het gebruik van de traplift onder de knie? Dan zijn ook wij blij! Heeft u later nog vragen? Dan staan wij 24/7 voor u klaar via 0341 76 80 71.

Bekijk het hele proces in 1 video

Hoe kunt u zich voorbereiden op de plaatsing?

Er zijn 2 punten waar u rekening mee kunt houden om de plaatsing vlot te laten verlopen.

 

1: Liggen er nog spullen op de trap? Die mogen allemaal verwijderd worden. Dingen zoals verwarmingsbuizen of ramen zijn al genoteerd door de adviseur tijdens het inmeten van de traplift.

2: Het is belangrijk dat er een stopcontact in de buurt is. De traplift werkt op accu’s, maar die moeten natuurlijk wel worden opgeladen. Tijdens het adviesgesprek zal de adviseur kijken of er een stopcontact bij de trap zit. Als dat niet zo is, dan zal de adviseur dat bij u aangeven.

Tijdens de installatie

De volledige installatie van een traplift neemt een paar uur in beslag. Er wordt een afspraak met u gemaakt voor een installatie in de ochtend of in de middag. Het kan zijn dat een installatie iets uitloopt. Dan bellen de monteurs u uiteraard op.

Na de installatie

 

Ook na het installeren van uw traplift staan wij voor u klaar. Onze klantenservice is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via 0341 76 80 71. We doen graag een jaarlijkse onderhoudsbeurt en komen natuurlijk zo snel mogelijk langs mocht u onverhoopt een storing hebben. In combinatie met het voordelige Smienk Zekerheidsplan heeft u levenslange garantie op uw traplift. Onze monteurs kunnen u daar ook alles over vertellen.

Meer weten over de mogelijkheden van een traplift van Smienk?

Bestel gratis en vrijblijvend onze brochure.

Brochure aanvragen
Beoordeling Smienk op Klantenvertellen.nl
8,8

Op basis van 1923 beoordelingen

Scoreverdeling
 • Service 8,8
 • Prijs 8,6
 • Advies & deskundigheid 8,7
 • Kwaliteit 8,9
“Uiterst tevreden. Service is snel, monteurs zijn vriendelijk en geduldig.”
Meneer Van der Velden uit Purmerend
“Prijs scheelt enorm, heel tevreden.”
Meneer de Jonge uit Harderwijk
“Heel erg tevreden. Top! Personeel moet u zuinig op zijn.”
A. Cordfunke uit Groesbeek