Moderne tweedehands trapliften
Met garantie
Alle A-merken
Snel geleverd
Maatwerk mogelijk

Traplift aanschaffen met een pgb?

Wellicht kan het pgb u helpen!

Als u om medische redenen gedwongen bent een traplift aan te schaffen, kunt u bij in veel gevallen aanspraak maken op een persoonsgebonden budget.

traplift pgb

Wat is een persoonsgebonden budget?

Een persoonsgebonden budget, oftewel pgb, is een bedrag dat uw gemeente ter beschikking stelt aan mensen met een lichamelijke en/of geestelijke handicap. Met dit bedrag kunnen mensen zelf bepalen door wie en wanneer zij geholpen of begeleid worden. Het pgb kan dus ook gebruikt worden om hulpmiddelen, zoals een traplift, te kopen.

Let echter op: in dat geval zal het pgb bestaan uit een bedrag dat u leent van de gemeente, en dat u dus naar rato van uw inkomen weer terug moet betalen.

Liefdevol Echtpaar Met Traplift van Smienk

Traplift aanschaffen via pgb

In tegenstelling tot de aanschaf van een traplift via de WMO, heeft u bij de aanschaf via het pgb vaak wel vrije keuze uit verschillende trapliften en leveranciers. Met het geld dat u van uw gemeente toegewezen heeft gekregen kunt u zelf kijken welke traplift het best bij u en uw budget past. Het budget dat u toegewezen krijgt, zal voldoende zijn voor de basisuitvoering van de traplift. Aanvullende opties of functies kunt u zelf bekostigen.

Adviseur En Klant Smienk Trapliften

Betalingsregeling

Omdat u het bedrag uit uw pgb weer moet terugbetalen aan de gemeente, kan de aanschaf van een traplift een behoorlijke aanslag zijn op uw maandelijkse inkomsten. Bovendien is de papieren rompslomp vaak traag en onoverzichtelijk. Om dit te voorkomen, bieden we u bij Smienk een speciale betalingsregeling. Samen met u bepalen we nauwkeurig wat uw financiële mogelijkheden zijn en wat wij voor u kunnen betekenen. Wanneer u kiest voor een persoonlijke betalingsregeling bij ons, voorkomt u een eindeloos getouwtrek over financiële en medische gegevens, en kunnen wij de lift op korte termijn bij u plaatsen.

Smienk

Ontdek in 3 stappen het voordeel van een tweedehands traplift

Stap 1: Is de traplift voor binnen of buiten?

Traplift binnen
Traplift buiten