soorten trapliften

Overzicht van soorten trapliften

Welke soorten trapliften zijn er?

De ene trap is de andere niet. Net zoals de ene traplift de andere niet is. Welke soorten trapliften zijn er eigenlijk?

Traplift soorten

Er zijn in de basis twee modellen: trapliften voor rechte trappen en trapliften voor trappen met bochten. Die twee soorten hebben meerdere varianten.

 

Bovendien zijn er trapliften voor binnen én voor buiten! We lichten alle soorten trapliften hieronder voor u toe. Vind u het prettiger om een papieren brochure door te bladeren? Scroll dan door na onderen en vraag de gratis trapliftinformatiegids aan.

thyssenkrupp traplift

Rechte traplift

Als u een trap heeft zonder bochten en waar er zowel beneden als op de overloop ruimte is voor het stoeltje dan kunt u een rechte traplift kiezen. Het is dan niet nodig om een bocht in de rail waarlangs de traplift loopt, te maken.

Rechte traplift
Traplift Met Bocht

Traplift met bochten

Heeft u echter een bocht of hoek in uw trap, of is er weinig ruimte om het stoeltje te parkeren dan heeft u een traplift met bochten nodig. Dit is dus een soort traplift waarbij de rail een of meerdere bochten beschrijft.

 

Trapliften met bochten zijn er in drie soorten: met binnenbocht, buitenbocht en voor wenteltrappen.

Traplift met bocht(en)

Traplift langs de binnenzijde

Bij deze traplift loopt de rail langs de binnenzijde van de trap. Dat betekent dat hij over het smalle gedeelte van de treden gaat. Dat is makkelijk voor andere trapgebruikers die nu over de brede kant van de treden kunnen lopen. Ook is een binnenbocht traplift sneller boven. De lift zal wel steiler omhoog gaan. Als er een parkeerbocht nodig is voor het stoeltje (omdat het stoeltje anders in de weg staat), dan is dit model vaak de beste optie.

Traplift langs de buitenzijde

Deze trapliften lopen over het buitenste gedeelte van uw trap. Ze lopen dus over het brede gedeelte van de treden. Het voordeel is dat de helling van de rail minder stijl is en er daardoor een minder krachtige motor nodig is. Dat scheelt vaak in de kosten. Dit soort traplift is ook geschikt in combinatie met een opklaprail, wanneer een parkeerbocht bijvoorbeeld niet mogelijk is.

spiltrap wenteltrap traplift

Traplift voor wenteltrap

 

Het laatste soort traplift met bocht is de wenteltrap. Want ook al heeft u een trap die als een kurkentrekker omhoog draait, ook daar kan een traplift op. Mooi toch?

Meer info over wenteltrap traplift
traplift voor buiten

Traplift voor buiten

Heeft u juist buiten uw huis een lastige trap? Ook daarvoor is een soort traplift ontwikkeld: de traplift voor buiten. Deze kan in weer en wind buiten blijven. De elektra is goed afgeschermd en ook de bekleden kan alle weersomstandigheden aan. Er wordt een afdekhoes voor het stoeltje bij geleverd, zodat u ook in regenachtige omstandigheden droog kunt zitten.

Traplift voor buiten
plateaulift

Plateaulift

Een heel anders soort lift is de plateaulift. Dit is een traplift die geen stoeltje maar een plateau heeft. Dit model wordt wel ingezet voor rolstoelen of voor honden die geen trap mogen lopen.

Plateaulift

Alles op uw gemak eens nalezen? Vraag onze gratis brochure aan (geheel vrijblijvend!)

Brochure aanvragen Ontdek hoeveel uw traplift zou kosten