Moderne tweedehands trapliften
Met garantie
Alle A-merken
Snel geleverd
Maatwerk mogelijk

Overzicht van soorten trapliften

Welke soorten trapliften zijn er?

De ene trap is de andere niet. Net zoals de ene traplift de andere niet is. Welke soorten trapliften zijn er eigenlijk?

Traplift soorten

Er zijn in de basis twee modellen: trapliften voor rechte trappen en trapliften voor trappen met bochten. Die twee soorten hebben meerdere varianten.

 

Bovendien zijn er trapliften voor binnen én voor buiten! We lichten alle soorten trapliften hieronder voor u toe. Vind u het prettiger om een papieren brochure door te bladeren? Scroll dan door naar onderen en vraag de gratis trapliftinformatiegids aan.

thyssenkrupp traplift

Rechte traplift

Als u een trap heeft zonder bochten en waar er zowel beneden als op de overloop ruimte is voor het stoeltje dan kunt u een rechte traplift kiezen. Het is dan niet nodig om een bocht in de rail waarlangs de traplift loopt, te maken.

Rechte traplift
Traplift Met Bocht

Traplift met bochten

Heeft u echter een bocht of hoek in uw trap, of is er weinig ruimte om het stoeltje te parkeren dan heeft u een traplift met bochten nodig. Dit is dus een soort traplift waarbij de rail een of meerdere bochten beschrijft.

 

Trapliften met bochten zijn er in drie soorten: met binnenbocht, buitenbocht en voor wenteltrappen.

Traplift met bocht(en)

Traplift langs de binnenzijde

Bij deze traplift loopt de rail langs de binnenzijde van de trap. Dat betekent dat hij over het smalle gedeelte van de treden gaat. Dat is makkelijk voor andere trapgebruikers die nu over de brede kant van de treden kunnen lopen. Ook is een binnenbocht traplift sneller boven. De lift zal wel steiler omhoog gaan. Als er een parkeerbocht nodig is voor het stoeltje (omdat het stoeltje anders in de weg staat), dan is dit model vaak de beste optie.

Traplift langs de buitenzijde

Deze trapliften lopen over het buitenste gedeelte van uw trap. Ze lopen dus over het brede gedeelte van de treden. Het voordeel is dat de helling van de rail minder steil is en er daardoor een minder krachtige motor nodig is. Dat scheelt vaak in de kosten. Dit soort traplift is ook geschikt in combinatie met een opklaprail, wanneer een parkeerbocht bijvoorbeeld niet mogelijk is.

traplift op wenteltrap langs binnenzijde, illustratie

Traplift voor wenteltrap

 

Het laatste soort traplift met bocht is de wenteltrap. Want ook al heeft u een trap die als een kurkentrekker omhoog draait, ook daar kan een traplift op. Mooi toch?

Meer info over wenteltrap traplift
traplift voor buiten

Traplift voor buiten

Heeft u juist buiten uw huis een lastige trap? Ook daarvoor is een soort traplift ontwikkeld: de traplift voor buiten. Deze kan in weer en wind buiten blijven. De elektra is goed afgeschermd en ook de bekleden kan alle weersomstandigheden aan. Er wordt een afdekhoes voor het stoeltje bij geleverd, zodat u ook in regenachtige omstandigheden droog kunt zitten.

Traplift voor buiten
traplift hond illustratie

Traplift voor honden

Voor honden heeft Smienk een speciale hondentraplift ontwikkeld. Het is een plateaulift die we helemaal aanpassen aan het soort hond. Vooral aan het formaat van de hond.

Traplift voor de hond
een rechte traplift voor zware mensen op een rechte houten trap

Traplift voor zware mensen

Wanneer u zich zorgen maakt over het maximale gewicht dat een traplift kan hebben, wees gerust! Een reguliere traplift kan tot 125 kg aan. Als nodig hebben wij ook trapliften die tot 160 kg kunnen heffen.

Traplift voor zware mensen
Smienk

Ontdek in 3 stappen het voordeel van een tweedehands traplift

Stap 1: Is de lift voor binnen of buiten?

Traplift binnen
Traplift buiten