Moderne tweedehands trapliften
Met garantie
Alle A-merken
Snel geleverd
Maatwerk mogelijk

Pijn bij traplopen?

Moeite met traplopen

Pijn bij traplopen of moeite met traplopen is een veelvoorkomende vervelende klacht. Naarmate u ouder wordt raken uw benen snel vermoeid of werken ze minder goed mee. Ook longaandoeningen of hartklachten kunnen er voor zorgen dat het traplopen voor het gevoel vergelijkbaar wordt met het beklimmen van een hoge berg.

 

Pijn bij traplopen kan er toe leiden dat u het traplopen gaat mijden en zelfs beneden gaat leven, omdat de bovenverdieping praktisch onbereikbaar is geworden. Met een traplift zorgt u ervoor dat het hele huis gewoon gebruikt kan worden en blijft u langer thuis wonen.

echtpaar met een traplift met bochten in een geel trapgat

Oorzaken moeite met traplopen

De meest voorkomende oorzaken van moeite en pijn bij traplopen zijn:

 

Wat Is Artrose In De Knie

We horen graag uw verhaal

Wij vinden het belangrijk om te weten wat de aanleiding is voor uw moeite met traplopen. Hierdoor kunnen wij goed beoordelen of u tijdelijk of structureel een traplift nodig heeft. Door u te leren kennen, kan onze adviseur u zo goed mogelijk vertellen welke mogelijkheden voor een traplift er allemaal zijn. Zo krijgt u het beste advies en bent u er zeker van dat u de juiste traplift kiest.

Tips om de pijn te verminderen

Een versleten knie of artrose in de knie kan veel pijn veroorzaken, zeker bij het traplopen. Toch is het volgens ergotherapeut Joline Veerman van Full Mobility belangrijk dat mensen met artrose in de knie blijven bewegen. Hierbij zijn er verschillende hulpmiddelen beschikbaar die wel de pijn kunnen verzachten.

 

In de video legt Joline uit welke hulpmiddelen daarvoor geschikt zijn.

Zonder pijn de trap op en af

 

Een traplift is het meest gebruikte hulpmiddel om weer moeiteloos de trap op te komen. Ons grote aanbod en voorraad van tweedehands trapliften maakt het mogelijk om uw traplift snel en betaalbaar te plaatsen. Lees meer over onze trapliften via de knoppen hieronder.