• nl
close
Over ons| Klantenservice
Klantwaardering:
8,8 1387 beoordelingen
Menu

Smienk trapliften vraagt aandacht tweede kamer

Bij de verstrekking van zorghulpmiddelen is bij veel gemeenten in Nederland sprake van onnodige verspilling. Om aandacht te vragen voor dit probleem en het punt bij de Tweede Kamer op de agenda te zetten, vertrok een delegatie van Smienk Trapliften op 14 december naar het Binnenhof in Den Haag.

Verspilling in de zorg staat de laatste tijd al meer in de belangstelling, onder meer door het bericht van een oudere vrouw die de traplift van haar overleden man moest afstaan en die daarna als schroot werd behandeld. Dit, terwijl zij de traplift zelf ook nog goed had kunnen gebruiken. Het kabinet zou veel meer moeten doen om deze verspilling tegen te gaan. Ook voor andere hulpmiddelen die op maat gemaakt zijn, speelt dit probleem. D66 en het CDA willen al dat het kabinet ervoor zorgt dat gemeenten beter gaan samenwerken en de aanvragen voor deze hulpmiddelen sneller en beter afgehandeld gaan worden.

Veel geld besparen
Daarnaast kunnen gemeenten veel geld besparen door hulpmiddelen slimmer in te kopen. “Hulpmiddelen worden vaak vanwege kleine mankementen afgedankt, omdat deze dan niet meer voldoen aan de wet- en regelgeving. Maar zijn we dan niet wat doorgeschoten in de eisen die je stelt? Hier zullen we creatiever mee om moeten gaan. Burgerinitiatieven zoals dit zijn daarvoor van groot belang.”, zo stelde Kees van der Staaij, fractievoorzitter van de SGP tijdens het zetten van zijn handtekening.

Ook mevr. Geluk-Poortvliet van het CDA, die zich in het bijzonder inzet voor alles wat te maken heeft met de Wmo en ouderenzorg, Leendert de Lange (VVD), Tunahan Kuzu, lijsttrekker van DENK en Hans de Boer, voorzitter van de Vereniging VNO-NCW zetten na een gesprek over het belang van hergebruik hun handtekening.

Tijdens de manifestatie werd het live debat over de begroting VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) met zorgminister Hugo de Jonge door ons vanaf de publiekstribune bijgewoond en hoorden we dat verspilling in de zorg daadwerkelijk op de agenda van de Tweede Kamer wordt gezet. Wij zijn erg blij met het resultaat en hopen hiervan komend jaar het resultaat te zien.

Auteur:
15 december 2017
Auteur:
15 december 2017