• nl
close
Over ons| Klantenservice
Klantwaardering:
8,8 1379 beoordelingen
Menu

Hulpmiddelen om langer thuis te wonen

Dat ouderen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen blijven wonen is een feit. Maar wat is hier voor nodig, welke hulpmiddelen zijn er en welke kosten brengt dat met zich mee?77 procent van de zelfstandig wonende senioren verwacht, dat zij zich tot aan hun overlijden voor het overgrote deel zelfstandig zullen kunnen handhaven, zo blijkt uit cijfers van de ANBO.(Let op, het gaat hier om 77 procent van de ouderen die nog zelfstandig wonen, de 17 procent van de ouderen die al in een verzorgingstehuis wonen is hier niet in mee genomen.)

Welke woningaanpassingen en hulpmiddelen zijn er om langer thuis te kunnen blijven wonen?

Veel ouderen willen vanuit meerdere redenen in hun eigen woning blijven wonen. Een van de redenen is vanuit financieel oogpunt. De kosten van verhuizen naar een verpleeg- of verzorgingstehuis zijn immers behoorlijk. Maar ook thuis blijven wonen brengt kosten met zich mee. Wij hebben de belangrijkste en meest voorkomende aanpassingen om langer thuis te kunnen blijven wonen voor u op een rijtje gezet.

Tip1: Het ministerie van VWS heeft een hulpmiddelenwijzer ontwikkeld waarop u informatie vindt over tientallen handige hulpmiddelen.

Tip 2: Veel hulpmiddelen kunt u vergoedt krijgen vanuit de WMO. Lees hier alles over hulpmiddelen aanvragen via de WMO.

Badkameraanpassing

De badkamer is één van de plekken in huis waar de meeste ongelukken gebeuren. Bijna 10 procent van de ongelukken in huis worden veroorzaakt door gladheid of opstapjes in de badkamer. Simpele oplossingen als een antislipvloer, douchestoel en handgrepen maken de badkamer al een stuk veiliger.  Soms zijn echter ingrijpender oplossingen nodig. Zo zit er in veel oudere woningen nog een bad waar ook in gedoucht wordt. De hoge instap is voor veel ouderen niet meer te doen. Dit is vaak een reden om op zoek te gaan naar een nieuwe woning, de hele badkamer verbouwen is immers een flinke investering. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook bedrijven die uw bad in één dag vervangen voor een praktische inloopdouche.

Kosten van bad naar douche: € 4000 – 8000

Lees hier nog enkele tips om de badkamer veiliger te maken.

Trap

Traplift Huren

De meeste woningen bestaan uit twee verdiepingen. Bij het ouder worden wordt de trap voor veel ouderen een obstakel. Soms wordt ervoor gekozen het bed in de kamer gezet of een douche en slaapkamer beneden te bouwen. Maar vaak is dit niet mogelijk. Daarbij kunnen de kosten hiervoor oplopen tot wel € 20.000,-. De meest voorkomende oplossing is het installeren van een traplift. Ongeacht of u een rechte trap heeft of een trap met bochten, er zijn trapliften mogelijk voor alle soorten trappen.  U kunt zelf de keuze maken om een nieuwe of tweedehands traplift aan te schaffen, of een traplift te huren.

Voor een indicatie van de traplift kosten gaan we uit van een trap met één bocht.

  • Nieuwe traplift: € 5000,- tot € 7000,-
  • Gebruikte traplift: vanaf € 1690,-
  • Traplift huren: € 90,- per maand en eenmalig startbedrag

Keuken

De keuken is één van de belangrijkste plekken in huis. Wanneer je ouder wordt kom je er pas achter hoe onhandig zo’n keuken eigenlijk vaak gebouwd is. De meeste kastjes zitten of te hoog of te laag. Een in hoogte verstelbare keuken kan uitkomst bieden. Van het aanrechtblad tot de keukenkastjes, alles wat u nodig heeft wordt bereikbaar op de door u gewenste hoogte.

Kosten € 20.000 – € 45.000

Elektronisch huishoudelijke hulpmiddelen.

Naast grote aanpassingen kunt u tientallen aanpassingen doen om het woongenot te vergroten. Verlichting met aanwezigheidsdetectie, automatische gordijnen, automatisch openende deuren, alles is mogelijk. De kosten hiervan zijn uiteraard erg afhankelijk van uw persoonlijke wensen en behoeften.

Hier vindt u allerlei toepassingen van elektronica in het huishouden.

Deze blog wordt regelmatig bijgewerkt met andere/nieuwe woningaanpassingen. Heeft u tips of aanvullingen? Stuur een bericht naar marketing@smienktrapliften.nl.

Auteur: Thomas
30 mei 2017
Auteur: Thomas
30 mei 2017
Vrijblijvende offerte

Weet u genoeg over onze trapliften? Vraag dan een offerte aan; dit is geheel vrijblijvend.

» Offerte aanvragen
Gratis brochure

Vraag de gratis brochure aan en ontvang deze binnen enkele dagen
bij u thuis.

» Gratis brochure
Klantenservice

Heeft u nog vragen over onze trapliften? De klantenservice staat
u graag te woord.

» Bel 0341 - 76 80 71