• nl
close
Over ons| Klantenservice
Klantwaardering:
8,8 1387 beoordelingen
Menu

Eerste blijverslening verstrekt

De eerste blijverslening is afgelopen maand verstrekt aan een echtpaar uit Veenendaal, meldt de NOS .  Meneer en mevrouw Heikamp moesten vanwege de nieuwe kunstheup van mevrouw Heikamp allerlei aanpassingen aanbrengen aan het huis, wat in totaal ongeveer 10.000 euro zou gaan kosten.  Een lening voor deze verbouwing konden zij niet bij de bank afsluiten, dus waren ze genoodzaakt om naar een andere oplossing te zoeken. Uiteindelijk heeft de blijverslening, een nieuwe regeling vanuit het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting, hen geholpen bij de financiering van de verbouwing.

Wat is de blijverslening?

De blijverslening is een lening die speciaal bedoeld is voor oudere mensen die langer in hun huis willen blijven wonen, en daarom bijvoorbeeld een traplift willen laten plaatsen. De lening heeft een zeer gunstige regelen, aangezien de rente veel lager ligt dan bij andere kredietverstrekkers. De lening wordt verstrekt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting, een overheidsinstantie die fondsen verstrekt voor gemeenteprojecten op het gebied van volkshuisvesting. De verschillende gemeenten bepalen wie er in aanmerking komt voor een blijverslening, en stellen hiervoor ook een specifiek budget beschikbaar.

Komt u in aanmerking voor een blijverslening?

De lening is bedoeld voor mensen die onvoldoende financiële middelen hebben om een traplift aan te schaffen en voor mensen die niet in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Daarnaast verstrekken niet alle gemeenten een blijverslening. Op dit moment zijn er wel ongeveer honderd gemeenten die overwegen om de lening te verstrekken aan inwoners. Op de website van de Stichting Volkshuisvesting kunt u nagaan of u een blijverslening kunt aanvragen bij uw gemeente.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het krijgen van een blijverslening? Op de pagina Wat is de blijverslening vindt u een overzichtelijk overzicht van alle informatie over de blijverslening. Uiteraard staan onze klantenservice medewerkers u graag te woord om u te voorzien van meer informatie. U kunt ons bereiken op 0341-768071.

Foto: NOS

Auteur:
12 december 2016
Auteur:
12 december 2016