Moderne tweedehands trapliften
Met garantie
Alle A-merken
Snel geleverd
Maatwerk mogelijk

Huislift of traplift, wat is de beste keuze?

Twee manieren om boven te komen.

Er zijn twee handige oplossingen voor wie moeite heeft met de trap: de huislift en de traplift. Beiden hebben voor- en nadelen. Wat zijn die verschillen? Wat kost een traplift en wat zijn de prijzen voor een huislift? We hebben het voor u op een rijtje gezet!

Wat is een huislift?

De huislift is een personenlift, zoals u die ook vindt in een flatgebouw bijvoorbeeld, maar dan een stuk kleiner. Desondanks zijn het grote dingen en moet er behoorlijk ingrijpend verbouwd worden als er een huislift in uw huis geplaatst moet worden.

 

De lift is ook moeilijk weer te verwijderen. Er moet namelijk een liftschacht worden gebouwd over alle verdiepingen van uw huis. Bovendien moeten er op alle verdiepingen ruimte zijn om de lift in en uit te kunnen, ook met een rollator of rolstoel.

 

Voor wie afhankelijk is van een rolstoel is een huisliften ideaal. U bent snel en veilig boven of beneden en hoeft niet te stoeien met uw rolstoel of rollator.

Wat kost een huislift?

De kosten voor het plaatsen van een huislift zijn afhankelijk van het type lift en de mate waarin aanpassingen in huis nodig. De prijzen variëren van €15.000 tot meer dan € 30.000. Een tweedehands huislift is geen optie, omdat het echt maatwerk is. Overplaatsen heeft daarom helaas geen zin.

Voor- en nadelen huislift

Voordelen

 • Moeiteloze manier om boven te komen
 • Geschikt voor rolstoelgebruikers
 • Makkelijk te bedienen

Nadelen

 • Erg kostbaar
 • Ingrijpende verbouwing
 • Neemt veel ruimte in en lang niet iedere woning is ervoor geschikt
 • Niet meer te verwijderen na installatie
Trapliften met bocht kopen

De traplift

Een andere oplossing om weer veilig naar boven te gaan is de traplift. Dit gaat bijna net zo snel, is net zo veilig en een stuk goedkoper. Een traplift kan makkelijk verwijderd worden. Ook handig: er is geen breekwerk of ingrijpende verbouwing nodig. De rails van de traplift wordt namelijk op de trap geplaatst, daarop wordt de unit met het stoeltje geplaatst. Meer is er niet nodig! De trap blijft begaanbaar, ook als u nu en dan nog wilt lopen. De rail kunt u dan als tweede trapleuning gebruiken. Op bijna elke trap past een traplift: of uw trap nu recht is, een of twee bochten heeft, over meerdere verdiepingen gaat, breed of smal is.

Voor- en nadelen traplift

Nadelen
 • Een traplift kan slechts 1 persoon tegelijk vervoeren
Voordelen
 • Makkelijk en veilig naar boven en beneden
 • Past op bijna elke trap en een verbouwing is niet nodig
 • Kan in 1 dag geplaatst worden
 • Trap blijft beloopbaar, rail van de lift dient als tweede leuning
 • Makkelijk te bedienen
 • Een gebruikte traplift is een stuk voordeliger in aanschaf en even veilig als een nieuwe
Waarom is een traplift goedkoper?

Een traplift is in vergelijking met een huislift behoorlijk voordelig omdat er eigenlijk geen verbouwing nodig is. Een traplift is makkelijk te plaatsen. De prijzen variëren uiteraard, afhankelijk van uw type trap, wensen en het merk. Maar, trapliften kunnen ook tweedehands geleverd worden, dat scheelt een stuk in de prijs.

 

Bij Smienk worden gebruikte trapliften vakkundig gereviseerd en opgeknapt, zodat ze zo goed als nieuw en veilig bij u geplaatst kunnen worden.

We hebben veel op voorraad zodat we eigenlijk altijd een passende traplift hebben en snel kunnen leveren. De prijzen voor trapliften beginnen bij ons bij € 1.690,- voor een rechte trap. Een stuk goedkoper dan verhuizen!

 

Bent u nieuwsgierig wat een traplift voor u zou kunnen betekenen? We vertellen u er graag meer over. Kijk eens rond op onze site, bijvoorbeeld bij de kosten van een traplift of de voordelen van een tweedehands traplift.

Beoordeling Smienk op Klantenvertellen.nl
9,3

Op basis van de laatste 12 maanden

Scoreverdeling
 • Service 8,8
 • Prijs 8,6
 • Advies & deskundigheid 8,7
 • Kwaliteit 8,9
“Prima adviseur, goede prijs en service”
D. de Vries uit Delft
“Binnen twee weken geplaatst”
Meneer Bekkering uit Soest
“Scheelt enorm qua prijs.”
Meneer de Jonge uit Harderwijk
klantenvertellen.nl
10

“Ik kan weer tien jaar vooruit!”

Mevrouw Huisman uit Utrecht woont in een mooie drive-in woning met veel verdiepingen. Ruimte voor een huislift is er niet, maar met een traplift over alle verdiepingen van haar huis kan ze weer jaren vooruit!

klantenvertellen.nl
10

Niet alle velden zijn juist ingevuld

Uw adres is: Wijzig

Lock

Uw gegevens zijn veilig bij ons.
Door verzenden van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy beleid.

klantenvertellen 9,3
Moderne trapliften
Tweedehands met garantie
Alle A-merken
Snel geleverd
Maatwerk mogelijk
Terugkoopgarantie
24/7 storingsdienst