• nl
close
Over ons| Klantenservice
Klantwaardering:
8,8 1403 beoordelingen
Menu

Huislift of traplift?

huislift

 

Stel het traplopen wordt steeds lastiger door bijvoorbeeld artrose in de knie. Dan zoekt u een passende oplossing. Een huislift of een traplift kan een goede optie zijn. Maar wat zijn de verschillen? Wat kost een traplift en wat zijn huislift prijzen? Wij zetten het voor u een op rij.

De Huislift

De huislift is een personenlift die u bijvoorbeeld ook vindt in een flatgebouw. De huisliften zijn vaak compact, zodat ze minder ruimte innemen. Dat is een belangrijke voorwaarde voor het plaatsen van een huislift: er moet in huis voldoende ruimte zijn om deze te kunnen plaatsen. Op alle verdiepingen. Daarnaast moet er behoorlijk ingrijpend verbouwd worden om een huislift te plaatsen. Er moet een liftschacht komen en op alle verdiepingen een ingang. Dit maakt dat veel huizen ongeschikt.

Wat kost een huislift?

De kosten voor het plaatsen van een huislift zijn afhankelijk van het type lift. Ook de mate waarin aanpassingen in huis nodig zijn bepalen de prijs. De prijzen variëren van €15.000 tot meer dan € 30.000. Een tweedehands huislift is nog geen optie, omdat het maatwerk is. Overplaatsen heeft daarom geen zin.

Voor- en nadelen huislift

Voordelen Nadelen
  • Veilige en moeiteloze manier om boven te komen
  • Bruikbaar voor rolstoel gebruikers
  • Erg kostbaar
  • Ingrijpende verbouwing
    (neemt veel ruimte in en is bijna
    niet meer te verwijderen)

Alternatief: de traplift

Een andere oplossing om weer veilig naar boven te gaan is de traplift. Dit gaat net zo snel, is net zo veilig maar een stuk goedkoper. Ook kan de traplift gemakkelijk weer verwijderd worden. Bovendien is er geen breekwerk of verbouwing nodig. Op de trap wordt een rails geplaatst en op de rails komt de zitting met een motor. Zo kunt u weer veilig naar boven.

Wat kost een traplift?

Ook de prijzen van trapliften varieren. Deze zijn afhankelijk van het type trap en het merk. Daarnaast zijn tweedehands trapliften een stuk goedkoper dan nieuwe. Smienk Trapliften verkoopt al jaren tweedehands trapliften. Wij hebben voor iedere trap altijd een passende traplift. De trapliften worden geleverd met levenslange garantie, in combinatie met jaarlijks onderhoud. Prijzen voor een rechte traplift beginnen vanaf € 1690. Bekijk welke traplift bij u past op onze aanbodpagina. U kunt ook thuis rustig eens onze gratis brochure lezen.

Wilt u een gratis brochure of vrijblijvende offerte ontvangen?

Gratis Brochure

✓ Binnen een werkdag in huis
✓ Alles over trapliften, merken en prijzen
✓ Maak kennis met Smienk Trapliften

Gratis Brochure