Moderne tweedehands trapliften
Met garantie
Alle A-merken
Snel geleverd
Maatwerk mogelijk

Traplift vergoedingen en subsidies

Een overzicht van de mogelijkheden

Weinig mensen kopen een traplift voor de lol, tegelijk is het toch een flinke aankoop. Niet gek dus dat veel mensen ons vragen of er geen vergoedingen of subsidies voor trapliften beschikbaar zijn. Kan de zorgverzekering bijvoorbeeld helpen? Of de belastingdienst? En hoe zit het met trapliftvergoedingen via de Wmo? Wij werken al jaren met verschillende gemeentes samen. Wat we in de loop der tijd hebben geleerd over vergoedingen en subsidies voor trapliften delen we graag met u.

Welke vergoedingen zijn er voor trapliften?

Eigenlijk kunnen we daar vrij kort in zijn: u kunt alleen een traplift vergoeding krijgen via uw gemeente door bij het zorgloket een beroep te doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Als u een Wmo-indicatie krijgt dan kunt u kiezen uit twee varianten:

Traplift Vergoeding
  • Zorg in natura (zin) – alles wordt voor u geregeld door de gemeente. U kunt niet zelf kiezen welke traplift u krijgt en ook niet over hoe hij wordt geplaatst. De gemeente kiest vaak voor de goedkoopste oplossing, dat is niet altijd de meest ideale oplossing. Daarentegen hoeft u zelf ook niet veel te ondernemen. Dat kan prettig zijn. Meer: traplift en Wmo.
  • Persoonsgebonden budget (pgb) – met een pgb heeft u veel meer keuzevrijheid. U kunt het budget zelf besteden aan een traplift die u fijn vindt en bij een leverancier die u aanspreekt. Meer: traplift via pgb.

Vergoeding voor traplift: heb ik er recht op?

Als u zorg nodig heeft dan kunt u bij uw gemeente ondersteuning aanvragen via de Wmo. Wat er dan gebeurt, is dat u een traject ingaat dat zeker een maand of twee gaat duren. Er worden onder meer ‘keukentafelgesprekken’ met u en bijvoorbeeld uw mantelzorger gevoerd en uw huis en de voorzieningen in de nabije omgevingen worden bekeken.

 

Gaan woningaanpassingen, zoals een traplift, u helpen om lange tijd weer zelfstandig thuis te wonen? Dan is de kans groot dat u een Wmo-indicatie krijgt. Echter, het kan ook zo zijn dat de Wmo-consulent uw huis en de omgeving niet geschikt acht. In dat geval kan uw aanvraag worden afgewezen of krijgt u een verhuisvergoeding aangeboden.

 

Wij hebben een Wmo-consulent geïnterviewd over het hele proces en zij geeft ook tips voor het keukentafelgesprek. Ga naar het interview over Wmo en trapliften

Hoeveel vergoeding krijg ik voor mijn traplift?

 

Als u een Wmo-indicatie heeft en u kiest voor uitbetaling in natura, dan ontvangt u alle aanpassingen en hulpmiddelen die u nodig heeft. U betaalt in 2023 nog een maximale eigen bijdrage van € 19,- per maand. Vanaf 1 januari 2024 wordt dit € 20,60 per maand. Dat is niet afhankelijk van vermogen of inkomen. Zo hoeft u dus niets te betalen voor uw traplift. Behalve dat maandelijkse bedrag. De hoogte van het pgb wordt door de gemeente bepaald.

Zijn er ook nadelen aan een traplift vergoeding?

 

Zoals met alles, kleven er ook aan de vergoedingen voor trapliften nadelen. Dit zijn de nadelen waar in onze ervaring veel mensen tegenaan lopen. Ze gelden met name voor de Wmo in natura.

 

  • Geen keus in model en merk traplift.
  • Geen keuze in waar de traplift op de trap wordt geplaatst. Vaak worden ze langs de buitenbocht geplaatst, waardoor er erg weinig ruimte overblijft om de trap op en af te lopen.
  • Het is een langdurig proces waarbij u veel gegevens – ook medische – moet delen met uw gemeente.
  • Van eerste aanvraag bij het Wmo-loket tot plaatsing van de traplift neemt gemiddeld zo’n drie maanden in beslag.
Gezellig Echtpaar Op Bank Met Traplift van Smienk Trapliften

Welke opties heb ik als ik geen Wmo krijg?

Als u geen gebruik kunt of wilt maken van de Wmo, blijven er weinig opties over voor het laten vergoeden van uw traplift. Een goede optie kan dan zijn om te kijken naar een tweedehands traplift. Smienk Trapliften was de eerste in Nederland om trapliften te hergebruiken. Door trapliften opnieuw in te zetten kunnen wij ze vaak tegen een flink lagere prijs aanbieden, terwijl de kwaliteit gelijk blijft.

Brochure aanvragen

Is een traplift aftrekbaar van de belasting?

 

De overheid heeft sinds 2014 de belastingaftrek voor trapliften stopgezet. Er geldt dus helaas geen belastingaftrek voor trapliften meer. Lees meer: traplift fiscaal aftrekbaar?

 

Kan ik mijn traplift declareren bij mijn zorgverzekering?

 

Via de zorgverzekering is een vergoeding voor een traplift helaas niet mogelijk.

Wat kan Smienk Trapliften voor mij betekenen?

Wij zijn gek op onze klanten en staan voor ze klaar. Bel ons dan ook gerust als u vragen heeft over trapliftenvergoedingen of als u wilt weten hoeveel een tweedehands traplift zou kosten. Dit zijn onze garanties:

 

✔ Moderne tweedehands trapliften met garantie
✔ Alle A-merken: onafhankelijk advies voor het beste merk en model voor uw trap en budget
✔ Snel geleverd: gemiddeld drie weken, 48 uur bij spoed
✔ Eerlijke prijs: geen actieprijzen, maar bij ons krijgt u direct de scherpste prijs die we kunnen bieden
✔ Maatwerk mogelijk
✔ Terugkoopgarantie
✔ 24/7 storingsdienst: en in geval van nood gaan we direct op pad

Smienk

Krijg in enkele stappen een prijsindicatie voor uw traplift!

Stap 1: is de traplift voor binnen of buiten?

Traplift binnen
Traplift buiten

Traplift via Blijverslening

Een andere optie voor het vergoeden van uw traplift is een financiering via de Blijverslening. Lees er meer over: traplift via Blijverslening.

Adviseur Smienk Trapliften

We staan voor u klaar!

Heeft u vragen of wilt u gewoon meteen horen wat een traplift bij u thuis zou kosten?
Bel of mail onze adviseurs via 0341 76 80 71 of info@smienktrapliften.nl.

Contact

De informatie op de pagina komt o.a. via de Rijksoverheid en de SVB.