Dé nummer 1 in gebruikte trapliften!  

Dé nummer 1 in gebruikte trapliften!

Traplift vergoeding

Traplift vergoeding

Hebt u recht op een traplift vergoeding bij de aanschaf van uw traplift? Zijn kosten van een traplift aftrekbaar? Dat zijn belangrijke vragen. Een traplift is immers een kostbare investering. Wij lichten uw mogelijkheden op een traplift vergoeding hieronder toe.

 

Traplift vergoeding

De vergoeding voor uw traplift is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Zo is dit afhankelijk van de plaats van u woont en de reden van uw aanvraag. Vaak ook nog van de persoon die uw aanvraag beoordeelt. Daar hebben wij geen invloed op. Wij hebben de mogelijk vergoedingen voor u op een rijtje gezet. En geven tips om uw aanvraag voor te bereiden. Te allen tijde raden wij aan om contact te leggen met het Wmo-loket in uw gemeente. Het Wmo-loket is immers verantwoordelijk voor de uitvoer van de wet voor de inwoners van haar gemeente.

 

Traplift vergoeding via WMO

Zijn de aanpassingen aan huis noodzakelijk om zelfstandig te blijven wonen? Dan is de gemeente verantwoordelijk voor de vergoeding van de aanpassingen. Deze ondersteuning valt onder de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Het WMO-loket van uw gemeente kunt u bellen of fysiek bezoeken. Zij adviseren en informeren over aanpassingen aan uw woning. Bijvoorbeeld een traplift. Vaak heeft de traplift afspraken met leveranciers en wijzen zij u een traplift toe, dat noemen zij ‘Zorg in Natura’.

Lees meer over Traplift vergoeding via WMO

 

Traplift vergoeding via PGB

Een alternatief voor Zorg in Natura is het PGB. Uw persoonsgebonden budget. U vraagt ook deze vergoeding aan bij het Wmo-loket. Zij geven u een vergoeding voor uw traplift. Het verschil is dat u zelf de traplift aanschaft en dus ook de leverancier kiest. Uw individuele situatie bepaalt of u een PGB kunt krijgen of niet.

Lees meer over Trapift vergoeding via PGB

 

Zijn kosten voor een traplift aftrekbaar?

Kosten voor het kopen van een traplift  zijn vanaf 2014 niet meer aftrekbaar bij de belastingdienst. Helaas heeft de overheid de aftrek voor aanpassingen aan een woning vanaf 2014 stopgezet.

Lees meer over Belastingaftrek bij aankoop van een traplift
 

De regelgeving rond toelagen bij een traplift verandert regelmatig. Onze adviseurs houden deze wijzigingen in de gaten. Wij doen ons best om de informatie op onze website actueel en correct te houden. Komt u toch onvolkomenheden tegen? Laat het ons dan weten.

53953