Dé nummer 1 in gebruikte trapliften!  

Dé nummer 1 in gebruikte trapliften!

Traplift en overgewicht

Traplift en gewicht

Mensen met overgewicht kunnen erg belemmerd worden in hun dagelijkse bewegingen. Het lopen van trappen kan hierdoor een obstakel worden. Een traplift kan dan uitkomst bieden. Niet elke traplift is echter geschikt voor mensen met overgewicht. Het is daarom belangrijk om u goed te oriënteren, voordat u een traplift aanschaft.

Traplift voor extra gewicht

Een reguliere traplift is in de regel ontworpen voor een belasting tot maximaal 150 kilo. Het voortdrijvingsmechanisme van de traplift moet in staat zijn om het gewicht over de rails voort te stuwen. Ook iemand met overgewicht kan dus veilig van deze traplift gebruikmaken.

Aangepast design

Bij een traplift kan niet alleen het voortdrijvingsmechanisme aangepast. Ook het design kan in sommige gevallen worden aangepast. Zo kan de liftstoel van een traplift voorzien worden van een langere en bredere zitting, en een langere gordel.

Installatie van de obesitas-traplift

Voor de traplift tot 150 kg zijn over het algemeen geen speciale bouwkundigeaanpassingen vereist. Hij kan net als andere typen trapliften via een rails langs de trap worden gemonteerd. De stoel die aan de lift vastzit is wel groter. Meestal heeft dit geen gevolgen voor de installatie, maar het is verstandig dit even na te vragen bij de leverancier.

Veiligheid

Een traplift tot 150 kg heeft uiteraard andere veiligheidseisen dan een standaard traplift. Zo moet de lift iets meer gewicht ondersteunen, maar dat betekent ook dat de gordel, voetsteunen en armleuningen meer gewicht moeten ondersteunen. Wanneer uw lift op maat wordt gemaakt, houden we rekening met al deze veiligheidseisen, zodat u zonder zorgen gebruik kunt maken van uw nieuwe lift.

Traplift nodig
Traplift nodig?
Vraag naar onze scherpe prijzen!
  • Bespaar tot 50%
  • Alleen topmerken
  • 5 jaar garantie icm jaarlijks onderhoud
Offerte aanvragen
839